SL - Ubica srušio Zvezdu!

Izvor: Sportske.net, 18.Maj.2017, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL - 'Ubica' srušio Zvezdu!

Pogotkom kapitena Novice Veličkovića u poslednjoj sekundi košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu mt:s u derbi susretu 9. kola Mozzart Superlige.

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu mt:s u okviru 9. kola Mozzart Superlige poenima Novice Veličkovića u poslednjoj sekundi utakmice!

Crno-beli su gubili tokom čitavog meča ali su u poslednjem napadu stigli do trijumfa 78:77 (16:21, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 22:20, 18:21, 22:15) pošto je Novica Veličković postigao poene uz zvuk sirene.

Aktuelni šampion otvorio je utakmicu trojkama Čarlsa Dženkinsa i Stefana Jovića, a nakon polaganja prvog plejmejkera crveno-beli su kompletirali seriju 8:0.

Prve poene na utakmici za Partizan postigao je Stefan Birčević sa linije penala i to su ujedno bili jedini poeni za domaćina tokom prvih pet minuta igre.

Jako slaba realizacija iz igre koštala je crno-bele dovela je crno-bele do dvocifrenog zaostatka posle svega pet minuta igre u prvom kvartalu, ali je ekipa Aleksandra Džikića trojkama Mihajla Andrića i Novice Veličkovića ipak otišla na prvu pauzu sa jednocifrenim minusom (16:21).

Drugu četvrtinu gosti otvaraju serijom 10:2 pa tako vrlo brzo ponovo dolaze do dvocifrene prednosti (31:18) ali ni Partizan nije bio bez odgovora.

Crno-beli uzvraćaju serijom 10:1 i ponovo hvataju priključak koji im je i omogućio da do poluvremena ostanu u egalu.

Najveći problem crveno-belih tokom večerašnjeg susreta bila je slaba realizacija u šutu sa penala i to je bio jedan od razloga što Zvezda na velikom odmoru nije imala dvocifrenu prednost.

Nastavak utakmice doneo je identičnu sliku na terenu. Marko Simonović i Nejt Volters odveli su Zvezdu na +12 (60:48) ali je gostujući tim ponovo lako izgubio dvocifrenu prednost.

Ovoga puta je Vilijam Hečer sa dve trojke ostavio crno-bele u igri, pa je Partizan u poslednju deonicu ušao sa -6 (62:56).

Pokazalo se u završnici utakmice da je veliki broj promašenih slobodnih bacanja skupo koštao Zvezdu pošto je Partizan stigao do pobede u poslednjoj sekundi.

Crno-beli su prvo stigli na -2 (65:67) ali je Marko Gudurić pogodio trojku i tako umirio domaće. Novu priliku da izjednače crno-beli su imali preko Vila Hečera ali je Amerikanac promašio oba slobodna bacanja!

Vrhunac drame usledio je u poslednjih dvadeseta sekundi. Zvezda je imala izvođenje iz auta a Aleksandar Džikić je sekao napad prekršajem. Polovično uspešan sa linje penala bio je Marko Gudurić.

Potez koji je povukao Džikić pokazao se vrlo pametnim jer je Partizan uz zvuk sirene, poenima Novice Veličkovića iz reketa stigao do drugog trijumfa nad Zvezdom u tekućoj sezoni.

Kapiten crno-belih izrastao je u junaka, a ujedno je uz Vila Hečera bio i najefikasniji u pobedničkom timu. Novica Veličković je postigao 16 poena (7 sk, 3 as), a isti poenterski učinak imao je i Hečer koji je ubeležio 4 asistencije. Stefan Birčević i Mihajlo Andrić dodali su po 12 poena.

Poraženi sastav skupo su koštali promašaji sa linije penala. Zvezda je šutirala 16/33 što se u utakmici sa velikim brojem prekršaja pokazalo odlučujućim.

Marko Simonović je vodio crveno-bele sa 20 poena i 5 skokova, dok je Marko Gudurić ubacio 13 poena uz 4 asistencije. Branko Lazić i Milko Bjelica nisu igrali večeras iako su bili u protokolu.

Partizan sada ima isti broj pobeda i poraza kao i Crvena zvezda (8-1) ali crveno-beli vode na tabeli jer su u prvom meču slavili sa 11 poena razlike.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veličković u poslednjoj sekundi srušio Zvezdu!

Izvor: N1 televizija, 18.Maj.2017

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u derbiju 9. kola Superlige sa 78:77 košem kapitena Novice Veličkovića u poslednjoj sekundi...Ekipa iz Husmke se na vrhu tabele izjednačila sa večitim rivalom sa učinkom 8-1, ali su crveno-beli u prednosti zbog trijumfa u prvoj utakmici sa 85:74...Zvezda...

Nastavak na N1 televizija...

IZ DRUGOG UGLA: Pogledajte pobedonosni koš Veličkovića i erupciju Grobara na tribinama (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 18.Maj.2017

Partizan je sa 78:77 savladao Crvenu zvezdu košem Novice Veličkovića u poslednjoj sekundi utakmice za prvo vođstvo crno-belih na utakmici.. . Da li je moglo lepše za Grobare, a šokantnije za Delije? Crvena zvezda je vodila 40 minuta, bila bolji tim, ali su je na kraju ‘ubila’ slobodna bacanja....

Nastavak na HotSport.rs...

Košarkašima Partizana stigla čestitka iz Humske

Izvor: Sportske.net, 18.Maj.2017

Fudbalski klub Partizan oglasio se na zvaničnom "Tviter" nalogu nakon košarkaškog derbija u "Pioniru"...Navijači Partizana nisu mogli da požele lepšu nedelju, pošto su za samo nekoliko dana obradovani dvema pobedama fudbalske sekcije, a večeras i trijumfom izabranika Aleksandra Džikića nad...

Nastavak na Sportske.net...

Umešao se među Partizanove igrače u opštem slavlju i Grobari su odmah počeli da pevaju Tavambi! (VIDEO) (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Maj.2017

Foto: Marko Todorović..Foto: Marko Todorović..Košarkaši Partizana savladali su  Crvenu zvezdu 78:77 u derbiju 9. kola Superlige Srbije...Pred 5.000 gledalaca u dvorani Aleksandar Nikolić Zvezda je sve vreme imala prednost, ali se crno-beli nisu predavali i na kraju slavili pogotkom Novice Veličković...

Nastavak na Telegraf.rs...

NOVICA PRESUDIO ZVEZDI: Veličković uz zvuk sirene rešio derbi (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 18.Maj.2017

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 78:77 u derbiju devetog kola Superlige Srbije odigranom u hali "Aleksandar Nikolić" JOŠ jednom je Partizan bio taj koji stavlja tačku na pobedničku seriju Crvene zvezde, ovog puta u drugom superligaškom derbiju. Kao i u ABA ligi,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.