Veličković u poslednjoj sekundi srušio Zvezdu!

Izvor: N1 televizija, 18.Maj.2017, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veličković u poslednjoj sekundi srušio Zvezdu!

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u derbiju 9. kola Superlige sa 78:77 košem kapitena Novice Veličkovića u poslednjoj sekundi.

Ekipa iz Husmke se na vrhu tabele izjednačila sa večitim rivalom sa učinkom 8-1, ali su crveno-beli u prednosti zbog trijumfa u prvoj utakmici sa 85:74.

Zvezda je vodila 40 minuta, nekoliko puta i sa dvocifrenom razlikom, a crno-beli su jedini put poveli upravo poenima Veličkovića na asistenciju Branislava Ratkovice. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Ispostavilo se da je veliki uticaj na krajnji ishod utakmice imalo katastrofalno izvođenje slobodnih bacanja ekipe trenera Dejana Radonjića (16/33), dok je Partizan sa linije penala bio mnogo koncentrisaniji (29/35).

Pre početka meča navijači Partizana su goste gađali jajima, a jedno je pogodilo direktora kluba sa Kalemegdana Davora Ristovića.

Jajare gadjaju jajima i beže... #derbipic.twitter.com/yZELoUqbES

Zvezda je mnogo bolje otvorila meč i već u uvodnim minutima bilo je 8:0, uz pogođene trojke Čarlsa Dženkinsa i Stefana Jovića, dok su domaći igrači teško pronalazili put do koša rivala.

U prvih sedam minuta crno-beli su sva četiri poena postigli sa linije slobodnih bacanja i s obzirom na dešavanja na terenu Zvezdina prednost 15:4 i nije bila toliko dramatična. Naime, Radonjićev tim je do tog trenutka penale šutirao 3/9.

Prvi koš iz igre Partizan je postigao tek 72 sekunde pre kraja uvodne četvrtine trojkom Mihajla Andrića. Ubrzo je i Novica Veličković pogodio trojku za potpuni povratak crno-belih - 16:19.

Crveno-beli su sjajno otvorili i drugi četvrtinu i serijom 10:2 u 13. minutu su došli do maksimalnih 31:18.

Posle 1/4: KK Partizan - KK Crvena zvezda mts 16:21, Jović i @ognjenkuzmic1 po 5 poena #kkcz#WeAreTheTeam#klsrbpic.twitter.com/UXP8WXtdWP

Posle tajm-auta Partizan je na isti način odgovorio najvećem rivalu. Domaći su serijom 14:3 u 16. minutu stigli na korak do Zvezde (34:32) na zadovoljstvo većine navijača u dvorani. Nalet crno-belih prekinula je trojka Nemanje Dangubića.

Košem Đorđa Majstorovića uz dodatno slobodno bacanje ekipa Aleksandra Džikića je u finišu poluvremena smanjila prednost protivnika na 39:38, a plus 3 na velikom odmoru gostima je obezbedio Dangubić sa linije slobodnih bacanja.

Interesantno je da je Partizan u prvih 20 minuta promašio samo jedan od 19 penala, dok je Zvezda šutirala 8/17.

Oba tima su drugo poluvreme počela sporije, a domaći su u 24. minutu ponovo došli na samo minus 1 - 46:45. Ipak, trojka Marka Simonovića umirila je pristalice tima iz Humske.

Bio je to uvod u Zvezdinih dobrih nekoliko minuta u kojima je Simonović gotovo sam odveo svoj tim do 57:47 (27. minut).

Čekali su navijači Partizan da se probudi Vilijam Hečer i dočekali su u finišu treće četvrtine, kada je Amerikanac sa dve vezane trojke vratio svoj timu u igru - 62:56 i najavio zanimljivu završnicu.

Posle 3/4: KK Partizan - KK Crvena zvezda mts 56:62, @simke12 16 poena, @NateWolters 10 #kkcz#WeAreTheTeam#klsrbpic.twitter.com/YSKHGcPEwT

Zvezda je održavala prednost, Partizan pretio, ali nijednog trenutka nije uspeo ni da izjednači. Poenima Marka Gudurića uz dodatno slobodno bacanje u 34. minutu gosti su otišli na 67:61, a Kuzmić je propustio priliku da uveća kapital svog tima sa četiri promašena penala (ukupno 1/9).

Crno-beli su iskoristili loše Kuzmićevo šutersko veče i u 36. minutu su se ponovo približili - 67:65. Ali po ko zna koji put Gudurić je neverovatnom trojkom "pogurao" svoj tim ka pobedi - 70:65.

Veličković je ubrzo trojkom svoj tim vratio na minus 1, revanširao mu se Simonović, a seriju dalekometnih koševa nastavio je Hečer (73:74), koji je na nešto više od minut pre kraja sa dva promašena penala propustio priliku da domaćem timu prvi put donese prednost.

Sa druge strane Dangubić je pogodio sa 76:73, a Partizan nije uspeo da realizuje napad na 38 sekundi pre kraja meča.

Posle Džikićevog tajm-auta Partizan je krenuo u napad, a Andrić je trojkom prvi put doneo izjednačenje timu iz Humske.

Košem @NovicaV12 u poslednjoj sekundi, #KKPartizan je savladao @kkcrvenazvezda sa 78:77 u IX kolu @KLSrbijepic.twitter.com/rpBKqTb1NH

Gudurić je bio polovičan sa linije penala, a Veličković je u poslednjem sekundu, posle dodavanja Ratkovice, iz srca reketa, loptu poslao u koš za veliko slavlje navijača Partizana.

Pobeda Dinamika u Subotici

Dinamik je u Subotici savladao Sparat sa 83:73 i četvrtim trijumfom ostao u trci za mesto koje vodi u plej-of, odnosno u ABA ligu.

Ekipa trenera Miroslava Nikolića je u trećoj četvrtini (25:13) stigla do odlučujuće prednosti i trenutno su sa učinkom 4-5 četvrti na tabeli sa bodom više od Mega Leksa.

U prvoj utakmici 8. kola FMP je u Železniku ubedljivo savladao Vršac sa 83:63.

Pogledajte RASPORED i TABELU.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Zvezda - Partizan

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.