SL: Lepi golovi i preokret Zvezde u Novom Sadu

Izvor: B92, 13.Maj.2018, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL: Lepi golovi i preokret Zvezde u Novom Sadu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu u gostima sa 2:1, u utakmici 36. kola Superlige Srbije.

Zvezda je do pobede na stigla posle preokreta i tako još jednom potvrdila da, i u kombinovanom sastavu, može da pobeđuje u kontinuitetu.

Utakmica na ‘Karađorđu’ počela je u mirnom ritmu, Zvezda je imala kontrolu, ali se nije mnogo toga dešavalo u prvih dvadesetak minuta.

Monotoniju je domaći tim razbio fantastičnim pogotkom – Jovančić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dobio odlično dodavanje sa desne strane, petom ostavio idealnu povratnu za Lazara Arsića koji sa 17 metara unutrašnjim delom stopala šalje loptu u leve rašlje gola nemoćnog Borjana.

Tempo se tada ubrzao, bilo je nekoliko dobrih šansi, pre nego što je Nemanja Radonjić izjednačio u završnici poluvremena.

Posle ubacivanja Gobeljića sa desne strane, prihvatio je loptu i odličnom fintom prevario čuvara, da bi potom oštro pogodio bliži ugao za 1:1.

Nedugo zatim Eze je propustio neverovatnu priliku za novo vođstvo Vojvodine i tim rezultatom se otišlo na odmor. Nastavak je bio još nesadržajniji, sve do 73. minuta, kada je novi šampion Srbije stigao do potpunog preokreta.

Asistent je po drugi put bio Gobeljić, a strelac Nemanja Milić iz svog prvog kontakta sa loptom.

Tada je ujedno postavljen i konačan rezultat, pa je Zvezda ostvarila osmu uzastopnu pobedu i stigla do 57 bodova, dok je Vojvodina ostala poslednja u plej-of grupi sa 25.

U drugoj utakmici istog termina Napredak je u Kruševcu savladao Čukarički rezultatom 3:2.

90+3’ Kraj utakmice – Zvezda je pobedila Vojvodinu u Novom Sadu sa 2:1.

90+1’ Zličić pokušava sa distance, zamalo pored gola.

83’ Poslednja izmena i u redovima Vojvodine – Zličić menja strelca jedinog gola Arsića.

78’ Lepi driblinzi Radonjića na levom boku, Eze iz nekoliko pokušaja da mu oduzme loptu.

73’ Goooool – Zvezda dolazi do preokreta u Novom Sadu! Odličnu akciju je započeo Račić dodavanjem do Gobeljića na desnu stranu. Bek gostiju je lepo primio i poslao na peterac, odakle je rezervista Milić sproveo u mrežu – 1:2!

68’ Prva kakva-takva šansa za Zvezdu – Joveljić se nekako našao ispred golmana Rockova, ali nije dobro prihvatio loptu i odbrana je reagovala. Prva dobra situacija je propala.

63’ U drugom delu nema mnogo uzbuđenja, pokušao je Antić da iznenadi Borjana sa oko 30 metara, nije bio blizu da ga ugrozi.

61’ Milojević pravi drugu izmenu – Iića menja Slavoljub Srnić.

52’ Prva izmena u beogradskim ‘crveno-belima’, umesto Rodića na terenu je Hajdin.

47’ Prvi su ponovo pripretili domaći igrači – Jovančić je šutirao nakon akcije Avramovskog i Ezea, pravo u golmana Borjana.

46’ Počelo drugo poluvreme u Novom Sadu.

45+1’ Kraj prvog poluvremena – rezultat na ‘Karađorđu’ je 1:1.

45’ Opet Radonjić lepo probija, ali mu lopta beži u trenutku kada je trebalo da uputi ka golu.

41’ Kakva šansa za Ezea! Po desnoj strani je ponovo pobegao Lazarević, stigao loptu i centrirao na peterac, gde je usamljen bio napadač Vojvodine. Mogao je da bira gde će šutirati glavom, ali je loše zahvatio loptu i ona je otišla pored stative.

38’ Gooool – Zvezda dolazi do izjednačenja! Posle ubacivanja Gobeljića sa desne strane, loptu je prihvatio Nemanja Radonjić. Odličnom fintom je prevario čuvara i potom oštro pogodio bliži ugao za 1:1 na ‘Karađorđu’.

29’ Gobeljić je oštro startovao na Mesaroviću kod leve aut linije, igrač Vojvodine je bio u bolovima, ali se pridigao.

25’ Arsić ponovo pokušava, sada sa lobom, ali je Borjan na mestu.

23’ Gooool – Vojvodina vodi protiv Crvene zvezde! Fantastičnu akciju izveli su domaći igrači po levoj strani. Jovančić je dobio odlično dodavanje sa desne strane, petom ostavio idealnu povratnu za Lazara Arsića koji sa 17 metara unutrašnjim delom stopala šalje loptu u leve rašlje gola nemoćnog Borjana – 1:0.

22’ Krstičić proigrava Radonjića, on se našao u dobroj situaciji, ali je kasnio sa šutem i izblokiran je.

20’ Apsolutno se sem igre između šesnaesteraca ne dešava na ‘Karađorđu’. Vojvodina je tek posle dvadesetak minuta zapretila – prvo je Borjan izboksovao centaršut Antića iz prekida, a onda i nekako ukrotio šut Mesarovića sa distance

9’ Posle nešto sporijeg početka, Zvezda je malo ubrzala ritam i bila blizu prve prilike. Radonjić je pokušao da uposli Bena, ali je golman Rockov bio brži i pokupio tu loptu.

1’ Počela utakmica u Novom Sadu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezdi sva tri boda na Karađorđu

Izvor: Radio 021, 13.Maj.2018

Fudbaleri Vojvodine poraženi su na "Karađorđu" od Crvene zvezde sa 2:1 u derbiju pretposlednjeg kola plej-ofa Superlige...Pred oko 7.000 gledalaca vodeći gol za domaći tim postigao je Arsić u 23. minutu, dok su golove za goste postigli Radonjić u 37. i Milić u 74. minutu...Prvi pravi napad na...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.