SD Crvena zvezda slavi rođendan

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 11:02

SD Crvena zvezda slavi rođendan

Sledeće godine je jubilarac.

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavlja 79. rođendan.

Crveno-bela porodica broji 34 kluba, a od 12 sati, tradicionalno na stadionu "Rajko Mitić", održaće se proslava rođendana i izbor najboljih u protekloj godini.

SD Crvena zvezda osnovano je 4. marta 1945. godine u Deligradskoj ulici u Beogradu, na inicijativu grupe studenata koju su predvodili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Slobodan Ćosić, Zoran Žujović, Svetozar Gligorić, Nebojša Popović i drugi.

Zvezdini klubovi osvojili su skoro 800 trofeja, dok su crveno-beli sportisti osvojili više od 40 olimpijskih medalja.

Najveći uspeh ostvarili su fudbaleri, koji su 1991. godine osvojili titulu prvaka Evrope i sveta, a najbolji na Starom kontinentu bili su i atletičari, vaterpolisti, karatisti i košarkašice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKI DAN U LJUTICE BOGDANA: Crvena zvezda slavi svoj 79. rođendan! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 04.Mar.2024

Najveće sportsko udruženje u Srbiji je na pragu osme decenije postojanja Danas je Sportsko društvo Crvena zvezdaproslavilo svoj 79. rođendan na stadionu „Rajko Mitić“, okupljajući članove, navijače i ljubitelje sportskog duha. Ovaj jubilej obeležava impresivnu istoriju kluba, koji je od...

Nastavak na HotSport.rs...

Godišnja priznanja SD Crvene zvezde: Laureati Marica Perišić i Nemanja Majdov

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024

Povodom 79. rođendana crveno-beli proglasili najuspešnijie...Džudistkinja Marica Perišić i džudista Nemanja Majdov proglašeni su danas za najbolje sportiste Sportskog društva Crvene zvezde u prošloj godini. Fudbaleri Crvene zvezde, koji su prošle sezone osvojili "duplu krunu", izabrani su za...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.