SAVIĆ: Navijači, budite strpljivi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2018, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAVIĆ: Navijači, budite strpljivi (FOTO)

Posle Spartaksa slede okršaji sa Suduvom.

U prvoj utakmici protiv Spartaksa nije bilo golova, pa su fudbaleri Crvene zvezde imali imperativ pobede u revanšu uvodnog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Navijači prvaka Srbije su na gol čekali čak 78 minuta, a onda je Mohamed Ben el Fardu postigao pogodak. Ubrzo je usledio i pogodak Nenada Krstičića (pogledajte OVDE), za ispostavilo se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << konačnih 2:0 (izveštaj pročitajte OVDE).

A da su navijači gubili živce svestan je i kapiten Vujadin Savić.

- Poručio bih im da ne gube živce, da ostanu strpljivi do kraja. Pokazali smo da smo kada dođu u ovako velikom broju, uz njih jači. I eto, nagradili smo ih pobedom. Uspeli smo da otvorimo protivnika, tek u 78. minutu. Bilo je teško probiti ih. Bili su kompaktni, trčali su, igrali kao tim. Uspeli smo da i drugi gol damo brzo i presrećan sam zbog prve pobede u sezoni - rekao je Savić koji je sarađivao u tandemu sa novajlijom Milošem Degenekom.

Na kraju odbrana Zvezde nije kapitulirala.

- Možda sa strane deluje da nismo imali mnogo posla, ali ovakve utakmice su veoma opasne. Može da se desi neka greška, da primimo gol. Onda bismo morali da damo još dva. Bila je teška utakmica, i u psihičkom smislu, ali smo bili dobro spremljeni. Pokazali smo Miloš i ja da smo dobar tandem i nadam se da ćemo da nastavimo tako. Može da se desi i da igramo Babić i ja, Degenek i Babić... Bilo ko da igra, nadamo se da nećemo da primamo golove.

U narednim danima, do utorka, Zvezdu čekaju već dve utakmice. Prvo sa Dinamom na startu Superlige, a zatim i meč drugog kola kvalifikacija, sa Suduvom. Oba meča su na stadionu "Rajko Mitić".

- Dobro smo odradili pripreme. Spremni smo, imamo veliki fond igrača. Pa i prošle sezone smo igrali na svaka tri-četiri dana. Biće teško, ali smo spremni za borbu.

U proteklih 180 minuta, data su dva gola, a nije primljen nijedan. Ipak, uprkos golovima Bena i Krstičića, efikasnost bi mogla da bude na višem nivou.

- Iskreno se nadam da ćemo mi u odbrani nastaviti u istom ritmu. Kao što se svi branimo kao tim, tako i napadanje zavisi od svakog dela tima. Nadam se da ćemo da budemo efikasniji i mislim da ne treba da postoji briga zbog toga - zaključio je Savić.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.