Izvor: Piplmetar.rs, 20.Sep.2023, 21:30

Reakcije engleskih medija

Da počnemo najpre od ozbiljnijih komentara engleskih medija povodom dešavanja sinoć na Etihadu, gde je Mančester siti savladao Crvenu zvezdu sa 3:1.
Gardijan u svom tekstu podseća da je Zvezda nakratko došla u priliku da ponovi ono što je Lion poslednji uradio na Etihadu, ali je drugo poluvreme donelo preokret.
“Ko može da spreči Mančester Siti da zadrži pehar Lige šampiona? Ovo je pitanje o kom će mnogi razmišljati i na koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Crvena zvezda Beograd nije imala odgovor. Do kraja ove prve grupne utakmice. 
Jer, posle 45 minuta, šampioni Srbije u poslednjih šest godina vodili su i pretili da će učiniti ono što je Lion poslednji uradio pre pet godina, pretili su da će pobediti ekipu Pepa Gvardiole, u Evropi, na njenom terenu. 
Ipak, Siti je majstor u odbijanju da bude pobeđen, pa su dva udarca Hulijana Alvaresa u nekoliko minuta u drugom poluvremenu preokrenula prednost Crvene zvezde, slomila ih i naterala Gvardioline igrače da se izvuku pre nego što je Rodri rešio meč“, piše Gardijan.
Dejli Mejl je u svom izveštaju već počeo da ističe prezime Zvezdinog golmana.
“Alvarez je sinoć dao dva gola, iako je drugi greška čoveka po imenu Glazer, koji čuva gol Crvene zvezde. Glazer se rugao na stadionu Etihad; nije prvi put, neće biti poslednji da neko to radi. Crvena zvezda je zapravo malo vodila. Ne dugo, ali malo, dala je gol na poluvremenu. Savršen tajming. U teoriji, u svakom slučaju. U stvarnosti, to je frustriranom Sitiju dalo vremena da odahne, u nastavku se pobrinuo za sebe“, piše “Dejli Mejl“.
A novinarima “Dejli Stara“ su posebno bile zanimljive reakcije navijača Mančester junajteda, s obzirom da ih je Glazerovo prezime podsetilo na neomiljene vlasnike njihovog kluba, Glejzere.
“Siti je zaostajao 1-0 na poluvremenu protiv Crvene zvezde dok su na početku sezone u grupnoj fazi Lige šampiona u kojoj brani titulu. Da je srpski šampion izdržao, to bi bila jedan od najvećih senzacija u istoriji takmičenja.
Ipak, ekipa Pepa Gvardiole je u drugom poluvremenu podesila nišanske sprave, uz malu pomoć golmana Crvene zvezde Omrija Glejzera (Glazera), koji je bio izvanredan u prvom poluvremenu. Izraelac je imao brojne odbrane i ublažio poraz svog tima.
Julian Alvarez je izjednačio početkom drugog poluvremena. Zatim, isti igrač je izveo slobodan udarac ka šesnaestercu, gde je Glejzer pokušao da odbije loptu, da bi je u potpunosti promašio kada je lopta pogodila mrežu.
Nakon gola, navijači oba mančesterska kluba nisu mogli da odole šalama na račun golmana i asocijacije njegovog imena na nepopularne vlasnike Junajteda. Jedan je rekao: ‘Nije jedini Glejzer koji je doživeo šok u Mančesteru’.
Drugi se našalio: ‘I to je upravo razlog zašto Geri Nevil i navijači Junajteda mrze glazere!! Tr

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Hajka zbog Zvezdinog sponzora – traži se reakcija UEFA

Izvor: B92, 20.Sep.2023

Hajka na Crvenu zvezdu počela je od strane engleskih medija dan pred meč protiv Mančester sitija, a nastavljena i dan nakon utakmice na "Etihadu"...Aktuelni šampion Evrope je teže nego što se očekivalo savladao srpskog prvaka u 1. kolu grupe G Lige šampiona, a engleskim tabloidima pažnju je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.