Hajka zbog Zvezdinog sponzora – traži se reakcija UEFA

Izvor: B92, 20.Sep.2023, 23:34

Hajka zbog Zvezdinog sponzora – traži se reakcija UEFA

Hajka na Crvenu zvezdu počela je od strane engleskih medija dan pred meč protiv Mančester sitija, a nastavljena i dan nakon utakmice na "Etihadu".

Aktuelni šampion Evrope je teže nego što se očekivalo savladao srpskog prvaka u 1. kolu grupe G Lige šampiona, a engleskim tabloidima pažnju je privukao natpis na dresu igrača Zvezde

U pitanju je ime sponzora "Gazprom" koji je uz crveno-bele već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više od 10 godina, ali je problem što dolazi iz Rusije, koja već godinu i po dana vrši invaziju na Ukrajinu.

Zbog toga je na udaru UEFA, koja, valjda, nije trebalo da odobri nošenje imena te kompanije na dresu, iako su pravila vrlo jasna.

Naime, član 27 pravilnika nalaže da timovi mogu da dobiju pismeno odobrenje UEFA administracije za svako oglašavanje sponzora.

Ipak, englezi se ne smiruju i ističu da "Gazprom" uništava okolinu i da je zbog toga nepodoban.

"Nastavljajući da promoviše kompanije koje zagađuju okolinu, UEFA je saučesnik u klimatskoj krizi", navodi se i dodaje povezanost sa Vladimirom Putinom:

"Od naftnih do gasnih kompanija preko avio kompanija i krstarenja. Gazprom je najgori primer za to. Ne samo da je to multinacionalna kompanija koja je jedan od najvećih zagađivača na svetu, nego i njen profit se sliva u Putinovu ratnu mašineriju. Oglašavanje funkcioniše pomoću onoga što psiholozi nazivaju "halo efekat", pri čemu gledaoci nesvesno razvijaju pozitivna osećanja o kompaniji zbog onoga sa čime je povezana. S jedne strane, Gazprom je veliki zagađivač koji je vezan za režim koji vodi ilegalni rat, a sa druge strane kompanija koja je povezala i sa vrhunskim fudbalom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crvena zvezda na udaru engleskih medija zbog „Gasproma“: Reklamiraju kompaniju koja finansira Putinovu ratnu mašineriju

Izvor: Danas, 21.Sep.2023, 00:32

Dan posle utakmice između Mančester sitija i Crvene zvezde u Ligi šampiona engleski mediji posvetili su veliki prostor činjenici da beogradski klub na svojim dresovima nosi ime generalnog sponzora kluba, ruske kompanije „Gazprom“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.