Rajković svetla tačka Zvezdinog evro košmara! (video)

Izvor: Sportske.net, 02.Jul.2015, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajković svetla tačka Zvezdinog "evro košmara"! (video)

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su težak poraz u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope a svetla tačka sramotnog izdanja u duelu sa Kairatom bio je mladi golman Predrag Rajković.

Povratak Crvene zvezde na evropsku scenu nije protekao onako kako su priželjkivali mnogobrojni navijači koji su se u četvrtak uveče okupili na stadionu "Rajko Mitić".

Pred 25.211 navijača Crvena zvezda je poražena >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << od Kairata rezultatom 0:2 (0:1) u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope!

Golove možete pogledati OVDE!

Da će duel sa Kairatom biti jedan od onih koji će navijači želeti što pre da zaborave dalo se nagovestiti već u drugom minutu. Iskusni štoper Savo Pavićević oborio je protivničkog igrača kao poslednji igrač odbrane a poljski arbitar Bartoš Frankovski pokazao mu je crveni karton.

Već posle dva minuta igre crveno-beli su imali igrača manje na terenu a Savo Pavićević ostaće upamćen kao fudbaler koji je dobio najbrži crveni karton u istoriji evropskih takmičenja!

Samo zahvaljujući Predragu Rajkoviću crveno-beli večeras nisu pretrpeli mnogo teži poraz a pored mladog golmana po jedno poluvreme dobro su odigrala još dvojica fudbalera Crvene zvezde.

Tokom prvog dela igre Izraelac Idan Vered nagovestio je da će biti veliko pojačanje za Zvezdu, dok je u drugom poluvremenu Aleksandar Katai odigrao na zavidnom nivou.

Kairat je do vođstva stigao evrogolom iz ofsajda koji je postigao Žerar Gou u poslednjem minutu prvog dela igre. Centaršut sa leve strane napravio je problem defanzivcima domaćeg tima a kod završnog pasa evidentno je bilo da je strelac gola Gou bio najbliži Rajkoviću koji nije imao šanse.

Upravo je najbolji golman sveta u konkurenciji do 20 godina za samo dva minuta igre u drugom delu u tri navrata "vadio kestenje iz vatre" ali je u 63. minutu ponovo stavljen na vetrometini.

"Tiki-taka" akcija gostiju iz Almatija dovela je Jermeka Kuatajeva u situaciju iz koje mu je preostalo da sprovede loptu u mrežu i, ispostavilo se, postavi konačan rezultat.

Do kraja utakmice najbolju priliku za Crvenu zvezdu propustio je Džošua Parker posle dodavanja Aleksandra Kataija, ali ne treba zaboraviti da je Predrag Rajković u 76. minutu skinuo zicer Brazilcu Isaelu.

Crvena zvezda će tako u revanš susret koji se igra u Almatiju ući sa dva gola zaostatka i zaista je teško očekivati da će srpski klub uspeti da nadomesti deficit sa "Marakane".

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

(VIDEO) DELIJE JEDINE NA NIVOU: Evo kako su navijači Zvezde bodrili igrače protiv Kairata

Izvor: Kurir, 03.Jul.2015, 10:47

Crvena zvezda je u prvom zvaničnom meču u novoj sezoni odigrala veoma loše i poražena je pred svojim navijačima 2:0 od Kairata..BEOGRAD - Navijači Crvene zvezde bili su uz svoj tim od početka do kraja prve utakmice kvalifikacija za Lige Evrope protiv kazahstanskog Kairata...Crvena zvezda je u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.