Ragbi XIII: Na redu plej-of

Izvor: B92, 20.Sep.2010, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ragbi XIII: Na redu plej-of

Tokom proteklog vikenda odigrani su mečevi poslednjeg 10. kola prvenstva Srbije u Ragbiju XIII.

U subotu je odigran u derbi kola, u kome je Crvena zvezda, na strani, savladala ekipu Radničkog iz Nove Pazove sa 20:18 (16:12).

Dan kasnije SG Morava je u Nišu pobedila istoimenu ekipu rezultatom 28:18 (12:12), dok je Dorćol kod kuće deklasirao ekipu Car Lazar 110:0 (58:0). Meč Beogradski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << univerzitet - Podbara nije odigran.

Najuzbudljiviji meč odigran je u Sremu, gde je domaći Radnički dočekao Crvenu zvezdu. Oba tima su imala dobre periode u igri, ali su na kraju, ipak, slavili Beograđani, koji su tom pobedom potvrdili drugo mesto i stekli blagu psihološku prednost nad rivalom protiv koga će igrati i u predstojećem polufinalu plej-ofa.

Ekipa Niša na kraju, ipak, nije uspela da zabeleži prvu pobedu u prvenstvu, a poslednju prilika je propuštena u duelu sa Moravom. Posle izjednačene igre u prvih 40 minuta, do izražaja je došlo iskustvo gostiju i tanka klupa domaćeg tima, pa su bodovi završili u Beogradu.

Aktuelni šampion Dorćol završio je regularni deo sezone u velikom stilu, sa više nego ubedljivom pobedom protiv ekipe Car Lazar. Dorćolci su u poslednjem kolu postavili rekord sezone po broju postignutih poena, a to je ujedno bio treći ovosezonski meč na kome je postignuto 100 i više poena. Posle postignutih 20 eseja, igrači Dorćola su potpuno zasluženo zauzeli prvo mesto u regularnom delu sezone i izborili direkatn prolaz u veliko finale.

Rezultati:

Nova Pazova: Radnički – Crvena zvezda 18:20 (12:16)

Niš: Niš – SG Morava 18:28 (12:12)

Beograd: Dorćol – Car Lazar 110:0 (58:0)

Beograd: Beogradski univerzitet – Podbara nije odigrano

Tabela: Dorćol 18, Crvena zvezda 14, Radnički, 8, Car Lazar 5, SG Morava 4, Podbara 3, Beogradski univerzitet 3, Niš 1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.