Ponedeljak, 20.09.2010.

00:24

Ragbi XIII: Na redu plej-of

Tokom proteklog vikenda odigrani su mečevi poslednjeg 10. kola prvenstva Srbije u Ragbiju XIII.

Izvor: LB

Default images

U subotu je odigran u derbi kola, u kome je Crvena zvezda, na strani, savladala ekipu Radničkog iz Nove Pazove sa 20:18 (16:12).

Dan kasnije SG Morava je u Nišu pobedila istoimenu ekipu rezultatom 28:18 (12:12), dok je Dorćol kod kuće deklasirao ekipu Car Lazar 110:0 (58:0). Meč Beogradski univerzitet – Podbara nije odigran.

Najuzbudljiviji meč odigran je u Sremu, gde je domaći Radnički dočekao Crvenu zvezdu. Oba tima su imala dobre periode u igri, ali su na kraju, ipak, slavili Beograđani, koji su tom pobedom potvrdili drugo mesto i stekli blagu psihološku prednost nad rivalom protiv koga će igrati i u predstojećem polufinalu plej-ofa.

Ekipa Niša na kraju, ipak, nije uspela da zabeleži prvu pobedu u prvenstvu, a poslednju prilika je propuštena u duelu sa Moravom. Posle izjednačene igre u prvih 40 minuta, do izražaja je došlo iskustvo gostiju i tanka klupa domaćeg tima, pa su bodovi završili u Beogradu.

Aktuelni šampion Dorćol završio je regularni deo sezone u velikom stilu, sa više nego ubedljivom pobedom protiv ekipe Car Lazar. Dorćolci su u poslednjem kolu postavili rekord sezone po broju postignutih poena, a to je ujedno bio treći ovosezonski meč na kome je postignuto 100 i više poena. Posle postignutih 20 eseja, igrači Dorćola su potpuno zasluženo zauzeli prvo mesto u regularnom delu sezone i izborili direkatn prolaz u veliko finale.

Rezultati:
Nova Pazova: Radnički – Crvena zvezda 18:20 (12:16)
Niš: Niš – SG Morava 18:28 (12:12)
Beograd: Dorćol – Car Lazar 110:0 (58:0)
Beograd: Beogradski univerzitet – Podbara nije odigrano

Tabela: Dorćol 18, Crvena zvezda 14, Radnički, 8, Car Lazar 5, SG Morava 4, Podbara 3, Beogradski univerzitet 3, Niš 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: