Radonjić „krpi” tim

Izvor: Politika, 07.Maj.2013, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić „krpi” tim

Košarkaši Crvene zvezde u derbiju bez Cvetkovića, a možda i Savovića

U šesti derbi ove sezone, a ukupno 220, košarkaši Crvene zvezde ulaze sa pozitivnim skorom (3-2), ali ako se može govoriti o favoritu, onda je to Partizan. „Crveno-beli” su duži period u padu forme, izgubili su od Partizana poslednje dve utakmice, od kojih je jedna bila za titulu prvaka regionalne lige. U novi duel ulaze i pod >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << teretom povreda nekolicine igrača. Vuku Radivojeviću i Borisu Savoviću priključio se i Aleksandar Cvetković koji će sigurno preskočiti utakmicu koja je za njegov tim izuzetno važna. Zvezda je sa dva kiksa protiv Mega vizure i Metalca pod velikim pritiskom jer je još daleko od plasmana u plej-of, koji garantuje i učešće u ABA ligi naredne sezone.

Zato trener Dejan Radonjić ističe značaj svake utakmice do kraja superlige, a pobeda protiv Partizana bi njegovom timu i znatno podigla samopouzdanje u finišu sezone.

– Činjenica je da smo u dosadašnjem delu superlige napravili rezultate koji su nas doveli u poziciju da u svakom meču moramo da pružimo maksimum kako bismo obezbedili plasman u završnicu. Partizan je bio bolji u poslednja dva duela, sada igraju pred svojim navijačima i to je u svakom slučaju njihova prednost. Takođe, imamo mnogo kadrovskih problema. Aleksandar Cvetković neće moći da igra, a verovatno i Boris Savović. Što se tiče Vuka Radivojevića koji je zbog povrede ramena propustio dve utakmice, trenutno je više u fazi oporavka nego u takmičarskom pogonu. Međutim, bez obzira na probleme, svi koji istrče na parket imaju obavezu da daju sve od sebe i pokušaju da savladaju Partizan – poručio je Radonjić.

M. S.

-----------------------------------------------------------

Zvezda želi Evroligu

Juniorski tim Crvene zvezde danas putuje u London gde će od 9. do 12. maja učestvovaće na završnom turniru Evrolige. Trener i koordinator svih mlađih selekcija Slobodan Klipa ne krije ambicije u konkurenciji osam najboljih timova:

– Želimo da pokažemo kako se u Srbiji i Zvezdi radi sa mlađim kategorijama. Jedni smo od favorita i verujem da će momci odigrati na najvišem nivou. U težoj smo grupi, sa Huventudom, Lijetuvos ritasom i selekcijom. Kinekoja je za nas velika nepoznanica.U drugoj grupi favoriti su Barselona i francuski INSEP – naglasio je Klipa.

Prvi meč na finalnom turniru Evrolige za juniore Crvena zvezda igra sutra od 15.45 sati protiv Kine, u drugom kolu protivnik je Huventud (prekosutra, 12.45), dok je poslednji meč u grupi sa Lijetuvos ritasom na programu u subotu takođe od 12.45. Prvoplasirane ekipa iz svake grupe izboriće plasman u finale, koje je na programu u nedelju u 13 sati.

objavljeno: 08.05.2013
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.