Radonjić: Zadovoljan sam! Sada je samo potrebno vreme i strpljenje

Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2015, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Zadovoljan sam! Sada je samo potrebno vreme i strpljenje

"Mora da prođe vremena, treninga, rada da bi ovaj tim izgledao kako može"

Prva utakmica i prva pobeda za košarkaše Crvene zvezde u novoj sezoni. Utakmica protiv Mega Leksa bila je teška, igrači nisu blistali, ali trener Dejan Radonjić je zadovoljan.

"Čestitke momcima na pobedi, velikoj želji koja je postojala, ali koja je u prvom delu proizvela veliku nervozu. Stepen nervoze je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << toliko uočljiv da uopšte nije ni potrebno apostrofirati. Ovo nije to što smo tražili od naše igre, ovo je za nas nešto drugo. Kroz treninge moramo da gradimo igru i podignemo formu, bilo je stvarno previše grešaka. Mega je to umela da kazni, a malo je falilo da stekne veću prednost i kontroliše meč do kraja", rekao je Radonjić i nastavio:

"Drugi deo bio je mnogo bolji, evidentno je bilo da sve bolje funkcioniše kad su igrači iz prošlih sezona tu. Sve ovo što nam se trenutno dešava - to je nešto čega sam svestan svaki dan. Mora da prođe vremena, treninga, rada da bi ovaj tim izgledao kako može. Imamo jedan dan do meča protiv Budućnosti, nema mnogo prostora da bi se napravio neki napredak u igri. Zadovoljan sam pobedom, start je sezone, a on uvek nosi posebnu težinu".

On je još jednom ponovio da ovaj tim nosi teret najbolje sezone u istoriji i da će taj problem morati da se rešava u hodu. Kao razloge izostanka Marka Gudurića iz tima Radonjić je naveo deficit igrača na poziciji krilnog centra, zbog čega su u timu bili mladi Boriša Simanić, kao i daleko iskusniji Marko Simonović. O odluci da Rajana Tompsona izostavi iz igre gotovo celo drugo poluvreme rekao je:

"Evidentno je bilo da je bio prilično nervozan, da nije u dobrom statusu. Njegova prevelika želja da se pokaže proizvela je nešto što ga je vratilo na početak, kada je tek došao u Zvezdu. Ima veliku želju, koja nije sporna, ali mora da nauči da se nosi s tim i smanji broj grešaka".

S obzirom da je ostalo jako malo vremena do naredne utakmice, Radonjić je otkrio kako će Zvezda krenuti u borbu sa svim problemima koji su viđeni protiv Mega Leksa.

"Stvar koju smo već uradili je pobeda nad Megom. Sada nam je potrebno samo vreme i strpljenje, pobeda je upisana".

Za kraj, Radonjić je kratko prokomentarisao igru Maika Cirbesa, koji je bio na korak od toga da ne igra protiv Mege, a na kraju je pokazao najviše.

"Na poslednjem treningu pred utakmicu pokazao je ogroman stepen motivacije i želje, a u dogovoru sa stručnim štabom i lekarima odlučili smo da treba da igra. Jako raduje samo njegovo prisustvo na terenu, zato što je jako bitan igrač za naš tim".

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Radonjić:Važna pobeda na startu, grešili iz velike želje

Izvor: RTS, 01.Okt.2015

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić čestitao je igračima na pobedi nad Mega Leksom (76:70) i istakao da je njihova velika želja razlog brojnih grešaka na startnoj utakmici regionalne ABA lige. . ."Čestitke...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.