Radničkom presudila prečka

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Feb.2011, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radničkom presudila prečka

JP Radnički – Crvena zvezda 25:26 (17:13)
Dvorana: Crveni krst u Beogradu. Gledalaca:300. Sudije: Cvetićanin i Stanković (Beograd). Sedmerci: JP Radnički 2 (0), Crvena zvezda 4 (3). Isključenja: JP Radnički 10, Crvena zvezda 4 minuta.
JP RADNIČKI: Popović, Milovanović 2, Grbić 6, Pajić >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 2, Božović 1, Savić, Jokanović, T. Kolundžić, Čović 7, Živković (15 odbrana, 1 sedmerac), Kostić 3, Varda 2, Jović 1, N. Kolundžić.
CRVENA ZVEZDA: Marić, Bokarić 1, Kokoresković, Bogosavljević 9, Mistrić 8 (3), Pavlov 3, Radović, Filipović 1, Dombi, Luković 4, Selmanović, Stepanić, Lukić, Čolić (12 odbrana, 1 sedmerac).
Igračica utakmice: Tanja Bogosavljević (Crvena zvezda).

Do kraja dvadeset sekundi. Zvezda vodi 26:25, ali kapiten Krstašica Marija Grbić stoji s loptom u šakama, sprema se da izvede sedmerac. Potegnula je, a onda smo se podsetili scene iz Tesne kože, kada Dimitrije Mita Pantić pita komšinicu da li je igrač Slobode pogodio penal u Tuzli, a ona kaže: „Nije. Pogodio je stativu!” Pantiću se srušio ceo svet, jer je imao „samo” 12 pogodaka na sportskoj prognozi, a ništa bolje se nije osećala ni Marija – pogodila je prečku.
Na početku je čvrst odbrambeni bedem domaćina mučio crveno–bele, a i kada bi pronašle rupu u istom, iza se nalazila Jelena Živković, bivši golman Zvezde. Za to vreme bekovski tandem ČolićGrbić napravio je razliku.
Šta je trener Slavenko Žerajić rekao Zvezdašicama u poluvremenu, ne znamo, ali je bilo jasno da je urodilo plodom. Za 15 minuta nastavka domaće postižu samo dva gola, pa ih Čolićeva i drugarice sustižu, a golom Mistrićeve pet minuta pre kraja i prestižu (25:24). U poslednji minut crveno–bele su ušle s prednošću i na već pomenut način su je očuvale.


Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.