Radiša Urošević: Radnički pre Zvezde

Izvor: Mondo, 14.Feb.2013, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radiša Urošević: Radnički pre Zvezde

Poznati pevač narodne muzike u intervjuu za MONDO kaže da bodri ekipu Miroslava Nikolića kad god mu to vreme dozvoljava.

Finale Kupa Radivoja Koraća, između Crvene zvezde i Partizana, u normalnim okolnostima bi bilo praznik košarke. Posle svega što se dogodilo, jedina pozitivna stvar te večeri u dvorani "Jezero" bio je susret sa Radišom Uroševićem!

Veteran srpske estrade nedavno je primećen tokom TV prenosa utakmice Radnički - >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Partizan i kod mnogih izazvao čuđenje, u stilu "otkud narodnjak na košarci?"

To pitanje postavili smo njemu lično...

"Na prvom mestu mi je fudbal, pa košarka. I tenis je sjajan, ali tenis je neka druga priča. Ako pričamo o kolektivnim sportovima, onda su to fudbal i košarka, a volim da pogledam i vaterpolo", ljubazno se odazvao Radiša Urošević (61), koji je poslednjih godina bio medijski atraktivan zbog angažmana u politici, kao član Jedinstvene Srbije, a kasnije i zbog najave da će tužiti Anđelinu Džoli, što je njegovu pesmu "Tebi za ljubav" iskoristila za svoj film o ratu u Bosni i Hercegovini.

Na košarci ste, izgleda, čest gost?

"Kuća mi je dva minuta udaljena od hale, tako da sam na utakmicama Radničkog kad god mi vreme dozvoljava. Pratim i rukomet, koji zaslužuje respekt kao vrlo teška sportska disciplina, ponekad odbojku..."

Nabrojaste na kraju sve sportove!

"Ja sport volim, još uvek se rekreativno bavim sportom. Mali fudbal igram tri puta nedeljno".

Davnih dana ste igrali i za razne estradne selekcije.

"Bio sam učesnik većine utakmica u kojima smo nastupali kao reprezentacija Srbije i pre toga kao reprezentacija Jugoslavije. Na stadionu JNA smo igrali protiv Italije, posle protiv Rusije i tako dalje".

Imate li neku anegdotu za naše čitaoce?

"Dan po završetku rata 1999. godine smo gostovali Rusima, na stadionu Lokomotive i tada sam čuvao Luškova, čuvenog gradonačelnika Moskve. To su bili takvi dueli, da su njegovi telohranitelji na poluvremenu hteli da me izbace sa terena. Bio sam izuzetno grub prema njemu, ali i on prema meni. Stvar je bila u tome što su mu mesec dana posle toga išli izbori, pa nisu hteli da dozvole da se povredi. Posle nas je vodio na večeru i tada nam je obećao donaciju za most u Novom Sadu".

Da li ste lokal-patriota, u smislu navijačkog opredeljenja?

"Jesam! Kad igra Radnički, navijam isključivo za njega, a posle Radničkog za Crvenu zvezdu".

Koliko mogu Kragujevčani u ABA ligi?

"Nisam siguran. Ja bih bio prezadovoljan ako bi završili iznad sredine tabele. Jednostavno, bitno je da se nešto dešava ovde u Kragujevcu i u Šumadiji".

"Košarkaši su manje-više uspešni. Protiv Zvezde se jesu malo obrukali, što kaže Muta, ali nema veze. U takvim prilikama volim da se našalim, pa kažem - ne pobeđuje uvek bolji. Ali, objektivno je Partizan bolji od Radničkog, a Zvezda od Partizana".

Bio je to kraj razgovora sa Radišom Uroševićem, čovekom koji na reveru sakoa nosi zastavu Srbije. Usledile su uvrede, petarde, baklje, neredi, prekid utakmice, bušenje guma, saopštenja...

(I. B. - MONDO)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.