RADNIČKI POTOPLJEN: Vaterpolisti Zvezde odbranili titulu

Izvor: Kurir, 10.Maj.2014, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADNIČKI POTOPLJEN: Vaterpolisti Zvezde odbranili titulu

Vaterpolisti Crvene zvezde su u finalnoj seriji nadigrali Radnički s 3:0 u pobedama

BEOGRAD - Vaterpolisti Crvene zvezde odbranili su titulu u domaćem šampionatu, pošto su u Beogradu pobedili Radnički rezultatom 12:7 (2:1, 4:4, 3:1, 3:1) u trećem meču finala plej-ofa.

Crveno-bele je do trijumfa na bazenu Tašmajdan predvodio kapiten Andrija Prlainović sa pet golova, Boris Vapenski i Nikola Rađen postigli su po tri, a jedan Filip Kljajević. Po dva gola >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za Radnički dali su Damir Burić, Srđan Vuksanović i Filip Filipović, a jedan Đorđe Filipović. Ovaj duel obeležila je i tuča igrača dva tima u drugoj četvrtini.

Zvezda je do nove titule stigla trijumfom od 3:0 u finalnoj seriji.  Crveno-beli su u prvom meču slavili s 12:11, a u drugom posle peteraca 14:13.

Crvena zvezda je trijumfom u finalnoj seriji protiv Radničkog stigla do četvrte titule u istoriji kluba, a druge uzastopno. Crvena zvezda je ove sezone osvojila Kup Srbije i Superkup Evrope.

Ekipi Radničkog ove sezone preostaje učešće na završnom turniru Evrolige u Barseloni.

Zvezda je furiozno ušla u poslednju četvrtinu i izvrsnom igrom Prlainovića došla do vođstva od 12:7. Crveno-beli su potom održavali prednost i zasluženo su stigli do pobede i odbrane titule.

IV četvrtina

Zvezda je početkom treće četvrtine povela s 7:5. Radnički je potom ostao bez Burića koji je dobio crveni karton s pravom zamene. Vuksanović je potom smanjio na 7:6. Usledila su potom još dva gola crveno-belih za vođstvo od 9:6.

III četvrtina

Rađen je početkom druge četvrtine povisio vođstvo Zvezde na 3:1. Potom je usledila serija od tri gola gostiju. Pogotke za Kragujevčane postigli su Filip Filipović, Burić i Đorđe Filipović. Ovu četvrtinu obeležila je i tuča igrača u bazenu. Pošto je dosuđen peterac za Zvezdu u sukob su ušli Strahinja Rašović i Đorđe Filipović. Viktor Rašović je izvukao najdeblji kraj pošto mu je rasečena arkada. Usledila su tri peterca. Dva za Zvezdu, a jedan za Radnički. Sva tri su realizovana, a rezultat je 5:5. Nekoliko sekundi pre kraja druge četvrtine Prlainović je doveo Zvezdu u vođstvo od 6:5.

II četvrtina

Radnički je prvi stigao do gola u prvoj četvrtini, ali je Crvena zvezda pogocima Kljajevića i Prlainovića preokrenula rezultat na 2:1.

I četvrtina

TOK MEČA

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.