Izvor: RTS, 13.Okt.2022, 15:13

Prvi Argentinac u crveno-belom - Luka Vildoza potpisao za Zvezdu

Argentinac Luka Vildoza novi je košarkaš Crvene zvezde, saopštili su crveno-beli.
Luka Vildoza igra na poziciji prejmejkera i beka, a visok je 191 centimentar. Biće prvi Argentinac u istoriji Crvene zvezde, a sa klubom je potpisao dvogodišnji ugovor.

Vildoza je posle petogodišnjeg boravka u Baskoniji, sa kojom  je 2020. godine bio šampion španske lige, otišao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u NBA. Stigao je u Njujork Nikse početkom maja prošle godine, ali je otpisan već u oktobru jer je morao na operaciju stopala.
Posle više od šest meseci čekanja stigao je u Bakse, ali je u NBA ligi odigrao samo sedam utakmica, sve u dresu Milvokija.
Za NBA šampiona iz 2021. debitovao je u plej-of seriji protiv Čikago Bulsa. Početkom leta ga je Milvoki otpustio, a onda ponovo potpisao nekoliko dana kasnije. Na kraju nije uspeo da se izbori za novi ugovor.
Kao reprezentativac Argentine Vildoza je osvojio bronzane medalje na Mundobasketu u Kini 2019. i Amerikupu dve godine ranije.
Vildoza će sačeakti na debi u crveno-belom dresu, a košarkaši Crvene zvezde igraju večeras od 19.00 protiv Panatinaikos utakmicu drugog kola Evrolige.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.