Protiv ovakvog napada se ne može: Zvezda zaleđena u moskovskom minusu!

Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2017, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv ovakvog napada se ne može: Zvezda zaleđena u moskovskom minusu!

Crveno-beli nisu imali rešenje za šuterski izuzetno raspoloženog prvaka Evrope - 102:80

Protiv ovakvog napada se ne može, jer za ovakvo šutersko raspoloženje nema rešenja. Nije ga pronašla ni najbolja odbrana Evrolige, pa Crvena zvezda u takvim okolnostima nije mogla da izbegne poraz od aktuelnog vladara Starog kontinenta CSKA iz Moskve, koji je na kraju bio prilično ubedljiv - 102:80.

Ovakav ishod u glavnom gradu Rusije se možda i očekivao, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali su gosti, bez Stefana Jovića i Nemanje Dangubića, tokom najvećeg toga meča pružili više nego dostojan otpor moćnom protivniku, tri četvrtine su bili na aktivnom zaostatku u Megasport areni, ali su onda potpuno potonuli. Z poslednjoj deonici preovladao je kvalitet sastava Dimitrisa Itudisa i Armejci su stigli do 16. slavlja u ovoj sezoni.

Iako je domaćin pogađao iz svih pozicija, Zvezda je u trećoj četvrtini bila u prilici da stigne do potpunog rezultatskog egala, ali su pri rezultatu 62:56 sidije propustile priliku da dosude faulove nad Simonovićem i Lazićem, pa je Nando de Kolo ponovo odveo CSKA do sigurne zalihe.

Crveno-beli su u Moskvi odrigrali napadački jedno od najboljih prvih poluvremena ove sezone, ali nisu imali dovoljno sreće, s obzirom da je sa druge strane domaćin bio u potpunoj šuterskoj ekstazi. Izabranici Dimitrisa Itudisa otvorili su meč sa sedam uzastopnih trojki, ali su osetniju razliku uspeli tek da naprave u završnici druge četvrtine.

Zvezda je dozvolila protivniku dosta otvorenih šuteva van linije 6,75 u prvom poluvremenu, a kada je pokušavala da ih zatvori, to je koristio De Kolo i brzim prodorima stavljao goste na dodatne muke. Fantastični Francuz je prvu polovinu utakmice okončao sa 18 postignutih poena, a na kraju je završio sa 25.

Napad Beograđana kao i u nekim prethodnim utakmicama predvodili su Ognjen Kuzmić, Luka Mitrović i Čarls Dženkins, a u drugom poluvremenu im se pridružio Marko Simonović, koji prethodno 10 minuta nije uputio nijedan šut ka košu rivala. Crveno-beli su, najviše zahvaljuujući neverovatnom procentu šuta domaćina, imali izuzetno mali broj skokova (13), ali su sakupili 17 asistencija, od čega najviše Luka Mitrović - čak devet.

Uskoro opširnije...
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Moskva,   Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.