Protiv Zvezde kao u Sijeni

Izvor: Politika, 19.Feb.2011, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv Zvezde kao u Sijeni

U taboru košarkaša Partizana MTS u maksimalnoj motivaciji protivnika vide moguću opasnost

U prošlom „večitom“ košarkaškom derbiju, Partizan MTS je deklasirao Crvenu zvezdu sa 99:68, ali toliko visoku pobedu i ovoga puta ne očekuju ni eksperti vodećih evropskih kladionica ni u taboru „crno-belih“. Ovi prvi očekuju da vodeći tim NLB >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << lige u meču 21. kola (19 č) pobedi sa oko osam poena razlike, a u redovima šampiona kažu da se u derbiju ni pobednik nikad ne zna unapred:

- Zvezda se bori za opstanak u NLB ligi i to će joj biti veliki motiv da pokuša da napravi iznenađenje. Popravlja formu i moraćemo da imamo 40 minuta pune koncentracije i angažovanja. Ako budemo igrali na način na koji smo igrali protiv Sijene u Italiji, ne bi trebalo da bude problema – rekao je Dušan Kecman, koji je u Partizanovih 37 utakmica ove sezone proveo najviše vremena na terenu.

Jesenas je derbiju prisustvovalo 3.550 gledalaca, među kojima je bilo malo pristalica Zvezde. Sada je ona domaćin, Partizan će imati podršku nekoliko stotina svojih pristalica.

- Zvezda je jača uz svoje navijače – kaže Vlada Jovanović, trener prvaka. – Derbi je važan za oba tima, za navijače oba kluba, i najozbiljnije shvatamo Zvezdu. Pokušaćemo da, i što se tiče motiva, i taktički i fizički, odigramo po receptu iz Sijene.

U ovom duelu na drugoj strani će biti dvojica bivših „Partizanovaca“ koji jesenas nisu igrali – Boris Bakić (bio povređen) i Sava Lešić, koji je sezonu počeo u „crno-belom“ dresu (pravo igranja stekao u januaru). Partizan takođe ima dvojicu koja prošli put nisu bila deo derbija (Džerels i Jaramaz).

- Mi smo se podigli osvajanjem Kupa „Radivoja Koraća“, na kojem smo imali tri teške utakmice. I pre tog turnira smo dobro radili, a u sledećem periodu bi trebalo da „zalepimo“ još dobrog rada kako bi u nastavku sezone bili što bolji. Eliminacija iz Evrolige ove nedelje nije promenila atmosferu u ekipi, niti je lošija zbog ispadanja, niti je bolja zbog toga što smo dobro odigrali u Sijeni – izjavio je Jovanović u susretu sa novinarima uoči derbija.

G. K.

objavljeno: 20.02.2011
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Liga Šampiona

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.