Crvena zvezda  Partizan (17.00h)

Izvor: B92, 19.Feb.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda " Partizan (17.00h)

Kao uvod u košarkaški, u subotu će se na "Tašu" odigrati vaterpolo derbi između Partizana i Crvene zvezde.

Slično kao i na parketu, i u vodi su "crno-beli" najdominantniji tim u regionu i državi, ovo će im biti prvi prvenstveni duel sa velikim rivalom posle tri godine.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan je jesenas lako slavio u Kup utakmici (7:3), a s obzirom na trenutnu formu, sve sem ubedljive pobede šampiona bi bila senzacija.

"Iako smo apsolutni favoriti, utakmice sa Zvezdom uvek imaju draž. Naravno, sve osim naše pobede bila bi senzacija”, istakao je bek Partizana Milan Aleksić.

U prvom meču u sezoni Partizan je lako trijumfovao, ali tada nije bio ni blizu trenutne forme.

"Tada smo imali problem sa realizacijom. Svima je jasno da sada izgledamo sasvim drugačije i na Tašmajdanu ćemo igrati mnogo bolje nego na Banjici, u Kupu”.

Partizan je sezonama u nazad redovan učesnik Fajnal fora Evrolige i među najboljim evropskim timovima. Dueli u domaćoj ligi su za "crno-bele” najčešće jači treninzi.

"Utakmice sa Vojvodinom i Crvenom zvezdom su daleko iznad ostalih. Ne obaziremo se na već upisane bodove. Ovaj meč je idealna prilika da vidimo gde smo, da probamo i ako je potrebno da ispravimo neke detalje”.

Tako će "crno-belima” derbi biti pre svega priprema za nastavak takmičenja u Evroligi. Prvo na rasporedu je gostovanje dubrovačkog Juga 9. marta.

"Da, biće to za sada najteži ispit sezone. Pobeda bi nas sasvim približila finalnom turniru Evrolige. Ali, polako, idemo korak po korak”, zaključuje Aleksić.

Iako je Crvena zvezda svesna snage rivala, "crveno-beli” obećavaju da će da pruže maksimum.

"Uloga favorita je sigurno na strani Partizana. Na nama je da se rivalu suprotstavimo na najbolji mogući način, i nadam se, izbegnemo ubedljiv poraz. Oni su u sredu igrali važnu utakmicu, pa je pitanje koliko su se istrošili”, ističe kapiten Zvezde Dejan Savić.

Bivši reprezentativac se nada da će utakmica biti dinamičnija i zanimljivija u odnosu na onu igranu pre dva meseca.

"Publika je tada bila uskraćena, s obzirom da nije moglda da uživa u igri. Sada imamo priliku da se iskupimo, i pružimo kvalitetniju partiju. To je želja svih u timu, a jedino što može da nas poremeti je to što se nekoliko igrača, zbog bolesti tek priključilo treninzima”.


Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan pobedio Bašaraž

Izvor: RTS, 19.Feb.2011

Poigravanje sa nejakim protivnikom i na kraju “skromnih” plus 13. Rukometaši Partizana pobedili su u Beogradu ekipu Bašaraž iz Luksemburga sa 36:23 (19:13), u prvom meču osmine finala Čelendž kupa. ..Crno-beli su opravdali ulogu favorita i olakšali sebi posao uoči druge utakmice. Jednostavnom...

Nastavak na RTS...

PARTIZAN U VATERPOLU PRESLIŠAO ZVEZDU

Izvor: Kurir, 20.Feb.2011, 09:39

Lak trijumf favorita. Vaterpolisti Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u derbiju prvenstva sa 11:7, (po četvrtinama 1:0, 3:0, 3:2, 4:5). Crno-beli su slavili kao gosti na plivalištu na Tašmajdanu...Lak trijumf favorita...Vaterpolisti Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u derbiju prvenstva sa 11:7,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.