Izvor: Politika, 18.Dec.2010, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosinečki kod Đilasa

Posle jednonedeljnog boravka u Zagrebu, novi šef stručnog štaba Crvene zvezde Robert Prosinečki je juče stigao u Beograd i, kako „Politika” saznaje, u glavnom gradu Srbije se sastao s gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom. S njima je bio i Andrija Kleut, generalni sekretar našeg najtrofejnijeg kluba. Prosinečki će u Beogradu i na „Marakani” provesti par dana, a potom će iduće nedelje s porodicom otputovati na zimovanje u Austriju.

Iako je planirao da u Kijevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << posmatra utakmicu poslednjeg kola grupne faze: Lige Evrope: Dinamo – Šerif, Prosinečki je, ipak, taj meč posmatrao na televiziji. Najviše su ga zanimala dvojica igrača: štoper prvaka Moldavije Brazilac Nadson i levi bek iz Srbije Vladimir Volkov (24), bivši fudbaler OFK Beograda, koji je na Zvezdinog trenera ostavio snažan utisak. Prosinečki je rekao da se Volkov odlikuje motoričkim i brzinskim karakteristikama, kao i da je veoma dobar tehničar. Međutim, gotovo da ne postoje nikakve šanse da Volkov dođe u Crvenu zvezdu, jer čelnici Šerifa za njega traže obeštećenje od najmanje milion evra.

Dok je bio u Zagrebu, Prosinečki se sastao s kondicionim trenerom iz Španije, koga mu je preporučio trener Barselone i njegov prijatelj Đozep Gvardiola. Prosinečki bi ovih dana trebalo da odredi većinu saradnika u stručnom štabu, koji bi trebalo da bude kompletiran najkasnije do 5. januara.

– Fizička spremnost igrača mi je najvažnija i na tom planu sam već obavio težak posao. Želim tim Zvezde koji će biti agresivan na terenu, ali i igrače koji ćemo imati veliko poštovanje prema mojim saradnicima u stručnom štabu. Normalno je da Crvena zvezda uvek teži najvišim ciljevima, a i ja razmišljam u tom pravcu. Potpisao sam ugovor na dve i po godine i u tom periodu moramo da budemo najbolji u Srbiji, ali želim da Zvezda ponovo bude u vrhu evropskog fudbala – velika je optimista Prosinečki.

Kako se saznaje, Prosinečki će privremeno biti smešten u jednom luksuznom hotelu u Novom Beogradu, a kada se završe pripreme na korišćenje će dobiti kuću u elitnom i mirnom delu Beograda.

Pored Prosinečkog, u Beogradu je i bivši fudbaler Crvene zvezde Dejan Petković, fudbaler brazilskog Flamenga.

– Karijeru ću vrlo verovatno završiti u Flamengu s kojim imam ugovor do kraja sledeće godine, tako da je nerealno da se vratim u Zvezdu, makar i na šest meseci. Mogao bih eventualno da odigram neku oproštajnu utakmicu i tako se odužim voljenom klubu –istakao je Petković.

Novinari su predložili da se na Petkovićevoj oproštajnoj utakmici sastanu Crvena zvezda i Flamengo, najpopularniji klubovi Srbije i Brazila.

– To bi bila najbolja opcija, ali zavisi i od toga da li ću ostati u Flamengu,kao i da li bi sportski direktor Zvezde Ivan Adžić pristao, koliko bi platio – rekao je u šaljivom tonu Petković, koji je tri puta proglašavan za najboljeg fudbalera šampionata Brazila.

L. Delić

objavljeno: 18/12/2010
Pogledaj vesti o: Robert Prosinečki

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Rambo: Borhu su doveli u Flamengo da bi dobio dres Adrijana

Izvor: Blic, 18.Dec.2010

Robert Prosinečki, šef stručnog štaba Crvene zvezde, i napadač Kristijan Borha, koji je juče i zvanično postao deo crveno-bele fudbalske porodice, upoznali su se juče u “Marakana lounge baru” u 15.40 na ručku, koji je usledio posle zvaničnog predstavljanja Kolumbijca srpskoj javnosti...Prvi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.