Produžeci: Spektakularna utakmica puna preokreta, Zvezda - Radnički (10:9)!

Izvor: Blic, 27.Apr.2013, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžeci: Spektakularna utakmica puna preokreta, Zvezda - Radnički (10:9)!

Vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog u 17 časova počeli su na Tašmajdanu finalnu seriju domaćeg šampionata, koja će doneti odluku o šampionu sezone 2012/2013.

Zvezda je povela posle tri i po minuta igre golom Pijetlovića, koji se oslobodio pritiska odbrane i usamljen nije imao problem da plasira u mrežu. U narednom napadu istakao se Šefik, koji je sprečio izjednačenje u nekoliko navrata, ali nije uspeo kada se Zloković oslobodio čuvara. Konačan rezultat prve deonice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postavio je Strahinja Rašović, iskoristivši prednost igrača više uz efektan pogodak sa levog krila.

U nastavku, Zvezda je prokockala napad i Udovičić je usamljen isplivao kontru, pa

mu nije bilo teško da izabere kako će da savlada Šefika. Usledili su neuspešni napadi na obe strane, da bi potom Pijetlović drugim pogotkom doneo novo vođstvo domaćoj ekipi, ali je uzvratio Filipović za 3:3, što je rezultat posle prvog poluvremena. Zvezda je imala i dve prečke i stativu, a u obe deonice prvi napad imali su Kragujevčani. Njihov trener Dejan Udovičić, nezadovoljan arbitražom, nekoliko puta ulazio je u raspravu sa sudijama.

Sa trećom deonicom, počeo je da se stvara i preokret gostiju. Nakon prelaska u vođstvo, Prlainović je potom iz peterca pogodio stativu, što je Čupić kaznio lepim pogotkom sa distance za 5:3 za Radnički. Ispucavao se opet Prlainović, ali izostali su njegovi prepoznatljivi golovi, nakon odbitaka promašivao je i Avramović, Vapenski je potom pogodio stativu, da bi se lopta odbila od Udovičićeve glave u gol.

U narednom napadu Zvezde, Gak je zaradio drugo isključenje, a peterac je ovaj put uspešno izveo Strahinja Rašović. Nakon toga - novi preokret, pošto je proradio i strelac u kog se domaćini najviše uzdaju, Andrija Prlainović.

Poslednja deonica donela je najveća uzbuđenja i spektakularni finiš, koji je podsetio na dramu u završnici Kupa Srbije - Radnički se vratio golom Đorđa Filipovića, ponovo je uzvratio Prlainović, da bi se i drugi Filipović u taboru Kragujevčana upisao u listu strelaca. Uzvratio je Viktor Rašović, Đorđe Filipović je postigao novi gol, Burić je doneo preokret, a konačan rezultat regularnog dela postavio Rađen.

Mogao je Radnički do velike pobede pošto je imao prvi napad, ali je u dva napada iz duela kao pobednik izlazio Šefik. U produžecima nije bilo golova skoro do samog isteka vremena, 10 sekundi pre kraja hrabrost je skupio Vapenski, i postigao gol za vođstvo.. Rasplamsalala se i borba u bazenu, Avramović i Udovičić su se sukobili i zaradili isključenje, Purić je promašio šut za izjednačenje.

Šampionska ekipa ekipa biće ona koja prva dođe do tri pobede, a prednost domaćeg terena ima Crvena zvezda, zahvaljujući prvom mestu u ligaškom delu takmičenja.

Oba tima jurišaju na drugi trofej u sezoni: Crvena zvezda je osvojila nacionalni Kup, Radnički Kup Evrope.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.