Poštarke odbranile titulu

Izvor: B92, 22.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poštarke odbranile titulu

Odbojkašice Poštara 064 odbranile su titulu prvaka Srbije pošto su i u trećoj utakmici finala plej-ofa pobedile Crvenu zvezdu sa maksimalnih 3:0.

Po setovima je bilo 25:18, 25:19, 25:17. U prva dva meča ekipa Darka Zakoča slavila je u svojoj dvorani 'Sport eko', a titula je overena u 'Šumicama'. Poštarke su trijumfovale sa 3-0 u pobedama i tako ponovile uspeh iz prošle sezone kada su u finalu savladale istog rivala, takođe posle tri utakmice.

To >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ekipi Poštara četvrta uzastopna titula. Crvena zvezda do sada je osvojila 23 titule, a poslednji put "crveno-bele" bile su najbolje 2004. godine.

I treću meč u finalu plej-ofa Viner štediše Super lige Poštar 064 je dobio ubedljivo protiv Crvene zvezde. Gotovo nijednog trenutka nije bilo dileme oko pobednika. Meč je odigran u dvorani „Šumice" pred oko 1.300 posmatrača, a sve vreme je dominirala gostujuća ekipa. Još u prvom setu nagoveštavao se krajnji ishod.

Vrlo brzo je Poštar poveo sa 12:6, a do kraja ovog perioda Zvezda nije imala snage za preokret. Jedino što su crveno-bele uspele da urade je da se približe na tri poena zaostatka (17:14), ali je ovaj set završen posle odlične kontre Aleksandre Petrović i bloka Ane Antonijević – 25:18.

U drugom setu poštarke su se „odlepile" posle prvog tehničkog tajm-auta. Imale su tada gošće sjajnu seriju od osam poena, pa je vrlo brzo na semaforu umesto 7:6 pisalo 15:6 za Poštar 064! Već tada je set bio rešen, mada je Ratko Pavličević izmenama uspeo donekle da razmrda svoj tim. Zvezda je u jednom trenutku prišla na četiri poena minusa (19:15), ali su gošće rutinski odradile posao do kraja – 25:19.

Ništa novo nije viđeno ni u trećem, ispostavilo se poslednjem setu u ovoj sezoni. Vrlo brzo je Poštar poveo sa 3:0, a već pri tom rezultatu Ratko Pavličević je iskoristio prvi tajm-aut. Brzo su poštarke napravile veliku razliku (20:13), a do kraja meča su rutinski odigrale. Drugu meč loptu za titulu gošće su iskoristile posle servis greške Bojane Živković – 25:17.

„Videla se naša velika želja i u ovom meču, ali jednostavno u ovom trenutku smo odigrali onoliko koliko smo mogli", kratko je rekao posle trećeg finalnog meča Ratko Pavličević, trener Crvene zvezde.

Iako ogromne zasluge za četvrtu titulu pripadaju Darku Zakoču, trener Poštara 064 je „krivicu" za osvajanje nove titule prebacio na igračice:

„Ove devojke su maksimalno koncentrisano odradile sezonu za pamćenje. Odbranile su duplu krunu, igrale dobro i u Evropi, utrošile su pun napora i koncentracije. Mi ostali smo ih pratili u tome koliko smo mogli, ali definitivno najveći deo zasluga pripada njima."

Goran Ćato predao pehar šampionkama

Pobednički pehar novom-starom šampionu Srbije, ekipi Poštara 064, uručio je Goran Ćato, predsednik predsedništva Udruženja odbojkaških klubova Prvih liga (UOKPL).

On je uručio i pehar vicešampionu, Crvenoj zvezdi. Medalje obema ekipa podelili su Čedomir Nedeljković, komesar takmičenja UOKPL i Ana Avramović, član predsedništva UOKPL i generalni sekretar Crvene zvezde. Ček u iznosu od 950.000 dinara poštarke su dobile iz ruku Nenada Jovanovića, člana Upravnog odbora kompanije Wiener Stdtische osiguranje u Srbiji

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.