Poseta koja pokazuje važnost Srbije: Prvi čovek Mančester sitija zajedno sa Vučićem na utakmici Crvene zvezde

Izvor: B92, 13.Dec.2023, 10:16

Poseta koja pokazuje važnost Srbije: Prvi čovek Mančester sitija zajedno sa Vučićem na utakmici Crvene zvezde

Čovek koji je nosilac svih najvažnijih funkcija u arapskom svetu stiže u posetu Beogradu, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Haldun Al Mubarak, koji inače jako retko, zbog obaveza, putuje sa MC timom, ali njegov današnji dolazak, naročito u svetlu rata u Gazi, pokazuje značaj odnosa Emirata i Srbije, ali i važnost Beograda, kao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On će, zajedno sa predsednikom Srbije gedati utakmicu Crvene zvezde i Mančester sitija, i pored toga što će svako navijati za svoj tim. Takođe, dolazi kao specijalni izaslanik šeika Muhameda bin Zajeda Al Nahjana, predsesnika emirata i najmoćnijeg čoveka na svetu.

Al Mubarak ima mandat predsedavajućeg Uprave za izvršne poslove, specijalizovane vladine agencije koja vrši savetovanje u oblasti strateške politike za Nјegovo

Visočanstvo šeika Mohameda bin Zajeda Al Nahjana, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata. On je i specijalni izaslanik predsednika za Kinu, a nadležan je i za

nekoliko drugih zemalja u ime UAE.

Član je Izvršnog veća Abu Dabija – što je funkcija koju obavlјa od 2006. godine – kao i član Vrhovnog saveta Abu Dabija za finansijska i ekonomska pitanja. Takođe je član Saveta za istraživanje napredne tehnologije Abu Dabija, suosnivač poslovnog saveta SAD-UAE i Strateškog dijaloga UAE-Francuska, te kopredsedava Zajedničkim forumom Abu Dabi-Singapur.

Pored obaveza u vladi, Haldun je generalni direktor i izvršni direktor grupe Mubadala, inovativne kompanije trenutne vrednosti od 276 milijardi dolara sa

imovinom u više od 50 zemalјa i šest međunarodnih kancelarija. Kompanijom upravlja od njenog osnivanja 2002. godine i, kroz organski rast, akvizicije i spajanja, nadgledao je kontinuirano generisanje održivih finansijskih prihoda za akcionara Mubadale, Vladu Abu Dabija.

Haldun takođe predsedava odborima nekoliko značajnih kompanija, uklјučujući Abu Dabi Commercial Bank, Emirates Global Aluminium i Emirates Nuclear Energy Corporation. Član je Upravnog odbora Nacionalne naftne kompanije Abu Dabija (ADNOC) i G42, globalne kompanije za veštačku inteligenciju sa sedištem u Abu Dabiju.

Bio je jedan od ključnih aktera u osnivanju Univerziteta Nјujork u Abu Dabiju i član je Odbora poverenika tog Univerziteta.

Od 2008. godine je predsednik Fudbalskog kluba Manchester City, najuspešnijeg kluba Premijer lige u poslednjoj deceniji. Manchester City je takođe trenutno najbolјe rangirani fudbalski klub na globalnom nivou po prihodima i cenjen je kao vodeći svetski fudbalski brend.

Haldun je takođe predsednik City Football Group osnovane 2013. godine, kojauključuje Manchester City, New York City i Melbourne City. Grupa sada ima 13 klubova u okviru svoje globalne mreže, a vrednost joj je procenjena na više od 6 milijardi američkih dolara.

Haldun je karijeru započeo u ADNOC-u, nakon čega je imao nekoliko rukovodećih pozicija u Tawazun Economic Council (ranije poznat kao UAE Offsets Group) pre nego što je preuzeo svoje sadašnje dužnosti.

Haldun je diplomirao ekonomiju i finansije na Univerzitetu Tufts u Bostonu, SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi čovek Mančester sitija zajedno sa Vučićem na utakmici Crvene zvezde

Izvor: 24sedam.rs, 13.Dec.2023

On će, zajedno sa predsednikom Srbije gedati utakmicu Crvene zvezde i Mančester sitija

Nastavak na 24sedam.rs...

Vučić i predsednik Mančester sitija gledaju zajedno večeras utakmicu na stadionu "Rajko Mitić"

Izvor: Blic, 13.Dec.2023

Kaldum Al Mubarak, predsednik Mančester sitija, gledaće večeras utakmicu njegovog kluba sa Crvenom Zvezdom na stadionu "Rajko Mitić" u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.