Policija ne garantuje bezbednost, moguća zabrana meča Vojvodina - Zvezda

Izvor: Radio 021, 05.Mar.2017, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija ne garantuje bezbednost, moguća zabrana meča Vojvodina - Zvezda

FK Vojvodina saopštio je da derbi meč 25. kola Superlige između tog kluba i Crvene zvezde možda neće biti odigran kako je planirano u sredu 8. marta, jer je od policije stigao dopis da snage reda ne mogu da garantuju bezbednost ako ostane pravilo da gostujući navijači moraju biti smešteni na južnoj tribini stadiona "Karađorđe".

Pravilo da je južna tribina određena za gostujuće navijače važi inače od letos.

U policiji su tražili od Vojvodine da se za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << navijače Zvezde obezbedi istočna tribina, kako je bilo i ranije, i da se uklone sve stolice, a da će u suprotnom zatražiti zabranu odigravanja utakmice. Dopis je potpisao novopostavlčjeni načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić.

Ipak, u Vojvodini smatraju da su obezbedili dovoljno mesta i ne vide razlog zašto bi bilo čija bezbednost bila ugrožena.

"FK Vojvodina napominje da južna tribina ima kapacitet da primi 1.500 gledalaca, što je tri puta više od pet posto kapaciteta stadiona, koliko je FK Vojvodina u obavezi da kao domaćin obezbedi za goste prema propisima i pravilniku Fudbalskog saveza Srbije. Podsetimo da su na pomenutoj tribini bili smešteni navijači FK Partizan u novembru, kao i mnogi drugi gostujući navijači i nikad nije zabeležen ni najmanji problem. Samim tim, postavlja se pitanje zašto bi fudbalski klub Crvena zvezda i njegovi navijači bili u povlašćenom statusu u odnosu na sve druge klubove Superlige i da li je ovo još jedan vid pritiska da se nekome obezbedi titula", stoji u saopštenju kluba.

Dodaje se da je za istočnu tribinu prodato skoro 1.000 sezonskih ulaznica navijačima Vojvodina, a ukoliko bi bio prihvaćen zahtev policije, to bi značilo da oni ne mogu da ostvare svoje pravo koje su dobili kupovinom sezonske karte i da bi morali da se premeste u neki drugi sektor.

"Fudbalski klub Vojvodina naglašava da ne postoji nijedan razlog za zabranu ove utakmice, osim nerazumevanja nadležnih institucija da urade svoj deo posla, te ih pozivamo još jednom da razmisle o svojoj odluci i da dozvole sportu da bude ono što mu stoji u definiciji, a to je viteško nadmetanje, kao i zabava za publiku. Ukoliko ova odluka ipak stupi na snagu, biće to presedan i velika mrlja u istoriji srpskog sporta, te smatramo da u 21. veku, živeći u demokratskom društvu, postoje zakoni i institucije koje će doneti odluku u korist sporta", smatraju u novosadskom superligašu.

Meč Vojvodina - Crvena zvezda treba da se odigra u sredu 8. marta od 18h na "Karađorđu". Zvezda je lider šampionata sa 61 bodom, prati je Partizan sa 55, dok je Vojvodina treća i ima 54 boda.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija pravi problem Vojvodini: Odlaže se meč protiv Zvezde?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2017

Fudbalski klub Vojvodina obratio se javnosti službenim saopštenjem povodom problema na koje nailazi u organizaciji meča 25. kola Superlige Srbije u kom bi u sredu trebalo da ugosti ekipu Crvene zvezde. Naime, zbog toga što su Novosađani odlučili da navijačima beogradskog tima onemoguće da uđu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Zvezdini navijači ipak na istok, derbi se igra po planu

Izvor: Radio 021, 06.Mar.2017, 14:27

FK Vojvodina odlučio je danas da postupi po predlogu policije pa će navijači Crvene zvezde u sredu ipak biti smešteni na istočnoj tribini, umesto samo na južnoj - kako je prvobitno planirano...Određeno je da cena karte za istočnu tribinu bude 800 dinara, dok će navijači Vojvodine besplatno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.