Pokeri Partizana i Zvezde protiv Bačke i Mladosti, remi Spartaka i TSC-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2021, 13:52

"Pokeri" Partizana i Zvezde protiv Bačke i Mladosti, remi Spartaka i TSC-a

Fudbaleri Partizana nastavili su sa pobedama u šampionatu Srbije, pošto su u meču 28. kola kao gosti savladali ekipu Bačke sa 4:0. Zvezda posle preokreta ubedljivo pobedila Mladost.

Ekipa Aleksandra Stanojevića nastavila je u Bačkoj Palanci sa odličnim igrama i sa serijom pobeda - crno-beli su zabeležili 18. trijumf u nizu, 16. u Linglong Superligi.

Stanojević o Holenderu: Nadam se da nije prelom

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je zadovoljan današnjom pobedom nad Bačkom.

"Mogu da kažem da sam posebno zadovoljan jer je težak teren bio a oni su fizički dominantna ekipa. Momci su odigrali tako da sam prezadovoljan", rekao jeStanojevićza Arenu posle utakmice.

Upitan za povredu Filipa Holendera, Stanojević je odgovorio:"Nije najbolje, nadamo se da nije prelom".

Trener Bačke Milan Kuljić čestitao je Partizanu na pobedi.

"Pružili smo dostojan otpor u prvom poluvremenu. U drugom je bila evidentna razlika u klasi", kazao jeKuljić.

Partizan je dominirao tokom svih 90 minuta, a Bačka nije uspela da stvori ozbiljniju priliku pred golom Popovića.

Crno-beli su se mučili dok nisu postigli prvi pogodak, a u nastavku je na terenu postojao samo jedan tim, pa Bačka može da bude zadovoljna što gosti nisu postigli još koji pogodak.

Počelo je sa šansama za Holendera. Reprezentativac Mađarske je prvo pogodio stativu, a u sledeća dva navrata dobro je intervenisao golman Milojević.

Bačka je pokušavala udarcima iz daljine, ali je Popović svaki put bio odlično postavljen.

Partizan je do prednosti došao u 44. minutu. Asano je odlično prošao po desnoj strani, uputio centaršut, a Vujačić se našao na pravom mestu i glavom zatresao mrežu domaćih.

Veliki peh zadesio je crno-bele u samom finišu prvog dela - Holender se ozbiljnije povredio, a na poluvremenu umesto njega u igru je ušao francuski napadač Bajebek.

Partizan je u drugih 45 minuta pružio još sigurniju partiju, a kao nagrada došli su pogoci.

Prvo je Asano u 59. minutu postigao 16. pogodak u sezoni, posle odlične asistencije Jojića, da bi u 62. minutu Lazar Marković pogotkom krunisao akciju Asana i Bajebeka.

Konačan rezultat postavio je mladi Nemanja Jović, posle centaršuta Lazara Markovića.

Crno-beli su tako stigli do 71. boda u sezoni, šest manje od vodeće Crvene zvezde, koja svoj meč 28. kola igra nešto kasnije protiv Mladosti iz Lučana.

Bačka je ostala poslednja na tabeli sa samo 15 osvojenih bodova.

U Linglong Superligi sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija, a naredni meč crno-beli igraju u Beogradu protiv Metalca 3. aprila.

Slavlja na gostujućim terenima Superlige

Malo je nedostajalo da u sva četiri prva današnja meča 28. kola domaće lige pobede odnesu gostujuće ekipe. Fudbaleri Javora su nadigrali Zlatibor sa 2:0, Voždovac je savladao Radnički u Nišu sa 1:0, najubedljiviji je bio Partizan protiv Bačke sa 4:0, a samo su TSC i Spartak podelili bodove sa 2:2 i to posle pogotka domaćina u 90. minutu sa penala.

Fudbaleri Javora su na gostobanju u Čajetini poveli već i 15. minutu golom Andreja Ilića i dobrom igrom sačuvali prednost do odlaska na poluvreme.

U nastavku je domaći Zlatibor imao nekoliko dobrih prilika za izjednačenje ali je u 83. minutu Luka Luković postigao i drugi gol za konačnu pobedu gostiju.

Voždovac je u nišu nadigrao Radnički sa 1:0 golom Aleksandra Stanisavljevića u 73. minutu, aPartizan je bio ubedljiv u duelu sa Bačkom sa čak 4:0.

Malo je nedostajalo na sva četiri današnja meča pobede odnesu gostujuće ekipe.

Meč u Subotici između Spartaka i TSC-a je obilovao rezultatskim obrtima, čak tri gola su postignuta sa bele tačke, a kada se učinilo daće i ovde pobedu odneti gosti, na kraju je došlo do izjednačenja i suparnici su podelili bodove.

Domaćini su dobro ušli u meč i došli u vođstvo golom Tufegdžića u 23. minutu posle dobro izvedenog jedanaesterca i sa tom prednošću se otišlo na odmor.

U nastavku gosti pojačavaju pritisak i prvo dolaze do izjednačenja u 64. minutu golom Lukića sa bele tačke, da bi desetak minuta kasnije i poveli sa 2:1 posle pogotka Đure Zeca.

Kada se učinilo da će i na ovom meču pobedu odneti gosti, u 90. minutu je za domaći tim dosuđen novi, treći jedanaesterac na utakmici.

Siguran sa bele tačke bio je ponovo Lazar Tufegdžić za konačnih 2:2 i podelu bodova.

Zvezda posle preokreta ubedljivo pobedila Mladost

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras Mladost iz Lučana 4:1 (3:1) u Beogradu u 28. kolu Superlige.

Tim Dejana Stankovića večerašnjom pobedom došao je do 16. prvenstvenog trijumfa u nizu.

Gosti su na Marakani poveli u 34. minutu golom Saša Jovanovića, ali je Zvezda režirala preokret i za šest minuta postigla je tri gola.

Prvo je Nemanja Milunović doneo izjednačenje u 39. minutu, Gelor Kanga je 60 sekundi kasnije pogodio za vođstvo, a u finišu poluvremena Milan Pavkov je povećao na 3:1.

Konačan rezultat postavio je Veljko Nikolić u 51. minutu.

Rezultati 28. kola: Metalac - Napredak 2:2, Danas: Bačka - Partizan 0:4, Radnički Niš - Voždovac 0:1, Spartak - TSC 2:2, Zlatibor - Javor 0:2, Crvena zvezda - Mladost 4:1. Sutra: Mačva - Čukarički, Novi Pazar - Proleter, Rad - Radnik, Vojvodina - Inđija (15 sati).

Tabela: Crvena zvezda 80, Partizan 71, Vojvodina 54, Čukarički 52, Spartak 44, TSC 42, Radnik 42, Proleter 42, Radnički 38, Metalac 38, Voždovac 36, Javor 33, Mladost 33, Novi Pazar 30, Napredak 29, Rad 27, Inđija 26, Zlatibor 21, Mačva 20, Bačka 15.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.