Pešić: Stvaramo tim za naredne sezone

Izvor: Politika, 28.Avg.2011, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić: Stvaramo tim za naredne sezone

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je danas da je njegov trenutni zadatak da napravi dobru selekciju i tim za naredne sezone.

„Za razliku od perioda od pre dve godine kada sam bio u Zvezdi i zatekao tri-četiri igrača, situiacija je sada drugačija. Nismo NBA klub, ali imamo odlične uslove i veliku bazu košarkaša”, rekao je Pešcih.

On je dodao da nije realno da u Zvezdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ove sezone zaigraju Igor Rakočević i Ognjen Aškrabić.

„Cilj je da se što bolje upoznam sa igračima koji su sada u timu i da vidim koliko mogu da odgovore zahtevima odnosno, koliko na njih mogu da računam. Neću žuriti sa donošenjem odluke, a kada budemo dovodili pojačanje, vodiću račina da to budu košarkaši koji će biti od pomoći mladima”, reako je Pešć.

On je istakao da će za neiskusni tim Zvezde biti izazov igranje u regionalnom takmičenju koje je u rangu mnogih evripskih liga.

„NLB liga ne može da se poredi španskim šampionatom, ali ima više evroligaša nego turska, ruska ili grčka liga. Hteli smo da tražio specijalnu pozicnivu za ULEB kup, ali smo odustali nakomn analiza”, rekao je Pešić.

Prema Pešićevim rečima, pozitivna stvar za Zvezdine košarkaše biće nastup u regionalnom takmičenju u kojem će nastupiti izraelski velikan, ekipa Makabija iz Tel Aviva.

„Regionalno takmičenje je neophodno, ali mislim da je krajnje vreme da počnemo da razmišljamo o stvaranju jake nacionalne lige. Pobornik sam svih vrsta integracija, ali mislim da za napredak srpske košarke nije dovoljan samo uspeh nacionalnog tima, već i razvoj Lige i regionalnih centara”, rekao je Pešić.

On je dodao da je večiti rival, Partizan, i dalje glavni favorit za osvajanje titule.

„Partizan je po meni glavni favorti. Vidim da se pojačavajui, prave tim za Evroligu u kojoj im je u poslednje vreme stalni cilj plasman u osminu finala”, rekao je Pešić.

Košarkaši Crvene zvezde će na pripremama odigrati nekoliko utakmica - protiv OKK Beograda i Slobode iz Užica, a ekipa bi trebalo da se vrati u Beograd 5. septembra.

Tanjug

objavljeno: 28.08.2011.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pešić: Stvaramo tim za budućnost

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2011

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je danas da je njegov trenutni zadatak da napravi dobru selekciju i tim za naredne sezone.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Tim za budućnost

Izvor: RTS, 28.Avg.2011

Svetislav Pešić proslavio je danas 62. rođendan na pripremama ekipe na Zlatiboru. Trenutni zadatak trenera košarkaša Crvene zvezde Svetislava Pešića je da napravi dobru selekciju i tim za naredne sezone. .."Za razliku od perioda od pre dve godine kada sam bio u Zvezdi i zatekao tri-četiri igrača,...

Nastavak na RTS...

Pešić: "Pravimo tim za budućnost"

Izvor: Sportske.net, 28.Avg.2011

Trener košarkaša Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić rekao je danas na Zlatiboru da želi da napravi dobru selekciju igrača i formira tim za budućnost.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.