Izvor: RTS, 25.Jan.2021, 07:49

Peruničić: Kao rukomet; Kosović: Timska pobeda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mornara u derbi meču 16. kola ABA lige sa 78:86 (22:25, 15:15, 24:24, 17:22), a posle meča je održana neobična konferencija za medije na kojoj su učestvovali pomoćni treneri oba tima jer su glavni treneri isključeni sa utakmice. Zoran Peruničić, pomoćni trener Mornara, imao je mnogo primedbi na račun suđenja, a Saša Kosović, pomoćni trener Zvezde konstatovao je da je ostvarena velika pobeda i čestitao suparnicima na odličnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igri.
Na početku četvrte četvrtine prvi čovek Mornara Đorđije Pavićević i Zvezdin trener Dejan Radonjić su posle žestoke rasprave dobili po tehničku grešku, a zatim su isključeni jer je nisu prekinuli, pa su se na konferenciji za medije posle meča pojavili njihovi zamenici.

Pomoćni trener košarkaša Mornara Zoran Peruničić imao je mnogo primedbi na račun suđenja i grubu igru crveno-belih označio kao glavni razlog poraza.
"Moramo da čestitamo Zvezdi, ali ne možemo da se otmemo utisku da je u pitanju bila rukometna utakmica. Nismo se adaptirali, ali nemoguće je i adaptirati se na tako nešto. Posebno se to odnosi na igrača broj 10 (Lazića) i Dobrića, koji su bili previše agresivni, pa i pregrubi. To se tolerisalo. Njihov svaki ofanzivni skok bio je upitan, nije im se svirao nijedan faul. Mi jesmo pravili greške, dali smo im dosta otvorenih šuteva, posebno Lojdu", rekao je Peruničić.
Na drugoj strani, Saša Kosović, asistent takođe isključenog Dejana Radonjića, rekao je da je u Baru ostvarena velika pobeda i čestitao suparnicima na odličnoj igri.
"Svaka čast momcima, odigrali su timski. Kada igramo tako možemo da pobedimo svaku ekipu u gostima u ABA ligi. Čestitam i igračima Mornara, imaju odličnu sezonu, predstavljaju ABA ligu sjajno na evropskoj sceni", kazao je Kosović.
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mornar u Baru rezultatom 86:78, u derbiju koji je obeležio 16. kolo ABA lige. 
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.