Partizan lako sa Radnikom, bod za Vojvodinu u Lučanima, poraz Proletera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2021, 07:16

Partizan lako sa Radnikom, bod za Vojvodinu u Lučanima, poraz Proletera

Fudbaleri Partizana pobedili su danas Radnik iz Surdulice 3:0 (1:0) na stadionu u Humskoj u 23. kolu Superlige.

Izabranici trenera Aleksandra Stanojevića, kome je današnja utakmica bila 100. na klupi crno-belih, do 11. prvenstvene pobede u nizu došli su golovima Igora Vujačića u 43. minutu, Aleksandra Šćekića (54. minut) i Takume Asana u 64. minutu susreta.

Mladost i Voša podelili bodove

Fudbaleri Vojvodine odigrali su 1:1 na gostovanju kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ekipe Mladosti. Izabranici Nenada Lalatovića su imali prednost sve do 63. minuta, kada su domaći iz jedanaesterca uspeli da izjednače.

Tim iz Lučana je bio bolji rival, stvorio je više prilika za pogodak, ali je meč na kraju završen podelom bodova.

Pobedu na svom terenu je ostvarila ekipa Napretka i to nad Inđijom, minimalnim rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici delo je Marka Bačanina u 81. minutu.

Crno-beli sada imaju 56 bodova i drže drugo mesto, dok je Radnik na 8. poziciji sa 32 boda.

Trener Aleksandar Stanojević bio je zadovoljan pobedom na jubilarnoj 100. utakmici na klupi Partizana.

"Zadovoljstvo je. Stota utakmica, pobedili smo na ovaj način...", rekao je Stanojević posle meča.

"Bili su dobro organizovani, bilo ih je teško probiti. Pokušavali smo, bili smo strpljivi. Imali smo dve-tri dobre šanse, postigli smo gol iz prekida pred kraj poluvremena. To nam je dalo malo više rasterećenosti. Nije lako, morate da pobeđujete, dajete golove", rekao je šef struke Partizana.

Stanojević je istakao da mu je drago što je Vuijačić postigao važan gol za crno-bele, ali je zadovoljan i srećan i zbog pogodaka Šćekića i Asana.

"Pokušavamo da igramo timski, svi smo i napadači i odbrambeni. To je naš stil", naveo je Stanojević.

Metalcu bodovi na "Karađorđu"

Metalac je odneo tri boda iz Novog Sada, pošto je protiv Proletera maksimalno iskoristio svoje šanse i slavio 2:1 u 23.kolu "Ling long super lige".

Ekipa iz Gornjeg Milanovca povela je već u osmom minutu, kada je posle kornera Aleksandar Vasiljević nadvisio defanzivce domaćih.

Proleter je od tog trenutka preuzeo inicijativu, ali bez izglednih prilika, a rezultat je izjednačio defanzivac Leandro, takođe posle prekida. Bio je najviši u petercu gostiju, posle kornera Živojinovića.

Novosađani su u prvim minutima drugog poluvremena imali šanse preko Mitrovića koji je pogodio prečku sa 5 metara i Tomovića koji je je šutirao pored gola, iz izgledne pozicije.

Kazna je usledila posle brze kontre Metalca, koju je u 57-om minutu, rutinski završio Igor Maksimović. Do kraja meča, Metalac se disciplinovano branio, a domaći nisu imali pravu ideju kako da ugroze gol Puletića.

Proleter je doživeo sedmi poraz u superligi i četvrtoplasirani Čukarički mu sada beži 9 bodova. Ekipa sa Slane bare u narednom kolu gostuje kod Crvene zvezde, dok se Metalac, sa nova tri boda probio među 10 vodećih ekipa, uoči duela sa TSC-om u Gornjem Milanovcu.

Rezultati 23. kola: Čukarički - Zlatibor 2:0, Mladost - Vojvodina 1:1, Napredak - Inđija 1:0, Partizan - Radnik 3:0, Proleter - Metalac 1:2, Spartak - Crvena zvezda (17.05).

Sutra: Javor - Novi Pazar, Mačva - Radnički Niš, TSC - Bačka, Voždovac - Rad (15.00).
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Partizan traži nastavak pobedničke serije (TV B92)

Izvor: B92, 21.Feb.2021

Fudbaleri Partizana dočekuju Radnik iz Surdulice od 13.00 u 23. kolu Superlige, a direktan prenos je na TV B92.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.