POKS: Vandalski čin skrnavljenja spomen obeležja žrtvama komunista u Lisičjem potoku

Izvor: Beta, 02.Nov.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKS: Vandalski čin skrnavljenja spomen obeležja žrtvama komunista u Lisičjem potoku

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) osudio je danas, kako se navodi, "vandalski čin skrnavljenja" spomen obeležja u Lisičjem potoku u Beogradu, posvećenom gradjanima koje su komunisti streljali 1944. godine.Navodeći da počinioci "tog gnusnog čina nisu nepoznati, jer su se potpisali, iscrtavanjem srpa i čekića i crvene zvezde petokrake", iz POKS su pozvali nadležne da sprovedu istragu i "najoštrije" kazne odgovorne, ocenjujući da "takvi akti prete da se otvore stare rane i nastavi neki vid gradjanskog rata koji u glavama pojedinaca očigledno nije završen"."Vandalskim činom čupanja krsta koje je bilo obeležje mesta gde su pobijeni nevini ljudi, žrtve su ponovo ubijene. Ovo je potvrda da smo daleko od nacionalnog pomirenja suprotstavljenih strana u bivšem gradjanskom ratu, a ono nam je danas potrebnije nego ikada. Istina nas jedino može pomiriti a dok se ona sakriva, naše društvo će biti podeljeno i sukobljeno", naveo je potpredsednik POKS Vojislav Mihailović a prenela ta stranka.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Za četiri meseca partizani su streljali oko 60.000 građana Srbije, polovinu bez ikakvog suda

Izvor: KMnovine.com, 02.Nov.2019

Od septembra 1944. godine do februara 1945. partizani su streljali čak 59.554 građanina Srbije. Toliko ih je popisano, a veruje se da je taj broj i mnogo veći....    .Foto: Ilustracija    ... .. .Na prostoru Kraljeve česme u Lisičjem potoku sutra će biti održan komemorativni...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.