POČELO JE! FMP u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, Spartak video koliko može

Izvor: MozzartSport.com, 16.Feb.2017, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČELO JE! FMP u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, Spartak video koliko može

Panteri u prvom meču na turniru u Nišu savladali sastav iz Subotice s 77:58

Počelo je!

U prvom meču četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća abaligaš FMP savladao je subotički Spartak s 77:58 i na taj način postao prvi polufinalista turnira u Nišu. Panteri će u borbi za finale igrati protiv pobednika meča Crvena zvezda - Vršac koji se igra od 19.30h.

To će biti prvo polufinale >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kluba iz Železnika od 2014. godine kada se završnica igrala u Beogradu.

FMP se od starta ovog duela postavio kao favorit, kao ekipa koja će da diktira ritam i to je većim delom utakmice i polazilo za rukom igračima Branka Maksimovića. Subotičani su držali ritam dok su uspevali da nateraju Pantere da šutiraju i maše iz daljine, ali čim su šutevi proradili (Ljubičić), te unutrašnja igra počela da prolazi najviše preko Apića, tim iz Železnika je polako povećavao prednost.

Na poluvremenu je bilo devet razlike, na kraju treće četvrtine - 21 razlike. Ta treća deonica otklonila je i najmanje sumnje kada je pobednik ovog meča u pitanju.

Bio je to obračun ekipa iz ABA lige i vrha MOZZART KLS lige u kome smo mogli da uživamo u koševima Džone Boldena kao i blokadama Ajzee Ostina. Imao ih je ukupno pet.

Sa druge strane lepim potezima Nemanja Miščević je pokazao da i te kako ima šlifa pa smo viđali i jako lepe floutere kao i šuteve sa distance koje je publika u Nišu nagradila aplauzom.

Razlika u kvalitetu bila je očigledna tako da se manje-više tokom celog toka meča nije postavljalo pitanje pobednika, ali je bilo lepo videti Spartak na velikoj sceni, tim koji se vratio na Kup posle 22 godine pauze. Pokazali su Subotičani da se na severu Srbije igra solidna košarka. Ipak, sada su mogli da se uvere da je to ispod nivoa ABA lige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Ljubičić i Bolden sa po 18, odnosno 13 poena. U dresu Spartaka jedini raspoložen za bitku bio je Miščević koji je dao 18 poena.

Za FMP na ovom meču nije igrao Filip Čović koji se povredio na utakmici sa Olimpijom u ABA ligi, a videćemo da li će biti spreman za polufinale.

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALE:

Četvrtak, 16. februar:

FMP - Spartak Subotica 77:58

Dvorana: Čair

Gledalaca: oko 1.500

Sudije: Nikolić, Ninković, Prpa

FMP: Radanov, Čović, Davidovac, Apić, Lazarević, Bursać, Šešlija, Kutlešić, Žižić, Ljubičić, Ostin, Bolden

SPARTAK: Matić, Jovišić, Ljubenković, Hristov, Prlja, Nikolić, Tresač, Miščević, Jelenić, Lučić, Kuridža, Andrejević

19.30: Crvena zvezda – Vršac

Petak, 17. februar:

17.00: Mega Leks – Dinamik

19.30: Partizan - Dunav

(FOTO: Mozzart Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FMP ubedljivo do polufinala Kupa Radivoja Koraća

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2017

Košarkaši FMP-a prvi su polufinalisti Kupa Radivoja Koraća pošto su u četvrtfinalu turnira u Nišu savladali subotički Spartak sa 77:58 (15:12, 24:18, 27:15, 11:13)...Iako oslabljeni neigranjem kapitena Filipa Čovića “panteri” su dokazali da su daleko bolji tim, a definitivno su prelomili...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.