PENAL: Lukiću, vrati se!

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Avg.2011, 02:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PENAL: Lukiću, vrati se!

Piše: Zoran Stojadinović
Vladan Lukić je napustio Zvezdu! Ova vest nije dobra za klub sa Marakane, ali ni za srpski fudbal, bez obzira kome kako zvuči. Samo tri dana uoči prve od dve ključne bitke u sezoni sa Renom, predsednik je ostavio upražnjenu fotelju i svoju fudbalsku vojsku bez komandanta. Baš kao uoči večitog derbija i čuvene farse oko Velike subote i odluke da ostane kod kuće, umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << da pozove Delije da podrže ljubimce u utakmici godine.

U najgorem mogućem trenutku Lukić je povukao potez koji Crvenu zvezdu može da uvuče u probleme iz kojih je, malo ko može izvući iako je prvi put suština Zvezdinog neuspeha zaista srazmerna trećem licu. Ne naravno udelu „dežurnog krivca Tomislava Karadžića”, već sudije Darka Bogdanovića iz Kraljeva koji je oštetio Crvenu zvezdu i direktno uticao na rezultat.
Prekršaj Nenada Kovačevića, nema dileme, bio je van šesnaesterca, gol za 2:0 postignut je iz slobodnog udarca kome nije prethodio faul nad igračem Spartaka! Zvezda je oštećena i to treba reći, umesto igrača koji su igrali kao rekreativci – ceh plaća predsednik. To svakako nije dobro za klub iz Ljutice Bogdana 1, ali ni za srpski fudbal koji će u četvrtak predstavljati na evropskoj sceni.
Uz dužno poštovanje ljudi sa pištaljkama i uvažavanje njihovih teških odluka, ovog puta, već posle prvog kola morao bi da se oglasi toliko osporavani sudijski odbor i jasno oceni arbitre koji su u subotu i nedelju zasenili igrače pogrešnim odlukama – Srđana Kaurina i Dejana Potočana sa utakmice Partizan – Novi Pazar i Darka Bogdanovića i Vladimira Čađenovića sa meča Spartak – Crvena zvezda. Jasno i glasno kako bi narednog vikenda sudije znale da se utakmice ne igraju zbog njih.
Povlačenje Lukića, čak i ako je privremeno – do utakmice sa Renom, podseća na odlazak Džajića sa Marakane. I on je otišao tiho, oslobađajući fotelju u koju su kasnije sedali tvorci sadašnjeg duga od 42 miliona evra. Da bi se pokrenula sa finansijske provalije Zvezda za početak mora da eliminiše Ren i plasira se u Ligu Evrope. U atmosferi bez predsednika – to je nemoguća misija uprkos činjenice da će navijači bez sumnje biti ne samo 12. nego i 13. igrač u timu Roberta Prosinečkog. Jer, samo u akcionim filmovima sa naučno fantastičnim sadržajem čak i stjuardesa umesto pilota može bezbedno da spusti džambo-džet na pistu. U stvarnom životu – taj pokušaj bi bio osuđen na propast.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.