Odbojkaši Radničkog protiv Crvene zvezde traže izlaz iz rezultatske krize (petak, 20h)

Izvor: KGsport.info, 22.Feb.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Radničkog protiv Crvene zvezde traže izlaz iz rezultatske krize (petak, 20h)

Odbojkaši Radničkog ugostiće u petak, 23. februara od 20 časova u hali „Jezero“ beogradsku Crvenu zvezdu, u poslednjem, 18. kolu ligaškog dela takmičenja u Super ligi Srbije. Kragujevčani u ovaj meč ulaze sa željom da prekinu niz od tri uzastopna poraza i da na krilima trijumfa protiv crveno-belih dočekaju start plej-ofa.
Radnički je u rezultatskoj krizi koja traje još od iznenađujućeg poraza protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << poslednjeplasirane Ribnice u Kraljevu. Ništa nije pomogla ni promena trenera, pa su Kragujevčani od kandidata za izlazak na evro-scenu dogodine spali na to da se sada bore za očuvanje sedmog mesta, kako bi na startu plej-ofa izbegli susret sa vodećom Vojvodinom.
Pored ovog, odbojkaši Radničkog imaju još nekoliko značajnih motiva za trijumf u susretu sa crveno-belima. Prvi je psihološkog karaktera, budući da je izabranicima trenera Saše Stefanovića neophodno da prekinu lošu seriju rezultata i vrate samopouzdanje pred početak plej-ofa. Drugi je vezan za želju Kragujevčana da se svom rivalu revanširaju za eliminaciju u polufinalnoj seriji Kupa Srbije.
Naravno, i gostima neće manjkati motivacije u predstojećem meču, budući da se bore za što bolji plasman na tabeli, odnosno izlazak u neko od evropskih takmičenja naredne sezone. Za razliku od ekipe Radničkog, crveno-beli su u uzlaznoj formi, vezali su šest pobeda u Super ligi Srbije i izborili plasman u finale Kupa Srbije, gde će se sastati sa braniocem trofeja Novim Pazarom.
Ono što ne ide na ruku Kragujevčanima je i tradicija, budući da od 2010. godine i onog čuvenog finala plej-ofa kada je i osvojena titula prvaka Srbije, nisu uspeli da savladaju Crvenu zvezdu u hali „Jezero“. Doduše, odbojkaši Radničkog su pobedom u Beogradu, u prvom prvenstvenom meču ove sezone (3:2), najavili da bi ta negativna tradicija mogla uskoro da bude srušena, možda baš sutra uveče.
M. P.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KKK Radnicki ide na Dorcol bez predaje unapred

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 23.Feb.2018, 04:26

U 20. kolu KLS domacin KKK Radnicki bice vodeca ekipa takmicenja Dinamik. Utakmica je na programu u subotu 24. februara od 16 casova. .Dinamik je izgubio kao domacin jedino od Metalca 83:93 u novembru. Uz taj, ima jos samo dva poraza - u gostima od Beovuka u oktobru i od OKK Beograd u decembru. Nako..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.