Odabrana najbolja petorka Crvene zvezde u ABA ligi! (foto)

Izvor: Sportske.net, 01.Maj.2020, 18:35

Odabrana najbolja petorka Crvene zvezde u ABA ligi! (foto)

Da li se slažete sa izborom?

ABA liga je pre tri sedmice postavila glasanje za idealne petorke svih timova koji se takmiče u regionalnom šampionatu.

Glasalo se za najbolje igrače koji su nastupali na Jadranu od nastajanja šampionata pre skoro dve decenije, a ABA liga je danas objavila rezultate za nekoliko ekipa.

Izabrana je i idealna petorka Crvene zvezde na osnovu registrovanih glasova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ona ovako izgleda.

PG: Igor Rakočević

SG: Milan Gurović

SF: Kvinsi Miler

PF: Nemanja Bjelica

C: Boban Marjanović


Jedini stranac u petorci je dakle Kvinsi Miler, koji je imao nezaboravnu sezonu u Crvenoj zvezdi, ali je nakon toga njegova karijera otišla nizbrdo zbog teških povreda. Miler je sa Zvezdom u sezoni 2015/16 osvojio ABA ligu i Superligu Srbije, a igrao je i plej-of Evrolige sa "crveno-belima".

Što se tiče ostatka idealne petorke, Igor Rakočević je za Zvezdu nastupao u tri navrata.

Ponikao je u klubu i crveno-beli dres najpre nosio od 1994. do 2000. godine, da bi se u Zvezdu vratio 2003. godine. Treću epizodu u klubu počeo je u 2012. godine, a u "crveno-belom" je i završio svoju karijeru. Rakočević je sa Zvezdom osvojio dva kupa i prvenstvo SR Jugoslavije.

Gurović je dres Zvezde nosio od 2005. do 2007. godine, osvojio je Kup Radivoja Koraća 2006. godine, dok je Bjelica za "crveno-bele" igrao od 2008. do 2010. godine i jedini je iz ove petorke koji ne može da se pohvali da je sa Zvezdom osvojio neki trofej. U Zvezdu je stigao iz Austrije na probu, Kari Pešić mu je dao šansu, a Bjelica je danas starter u Sakramento Kingsima.

Na poziciji centra našao se Boban Marjanović, koji je dve godine proveo u Zvezdi i nakon crveno-belog dresa je otišao u NBA ligu, gde je i dan danas. Sa Zvezdom je osvojio ABA ligu i Superligu Srbije, a bio je kao košarkaš Crvene zvezde biran i u idealnu petorku Evrolige.

U nastakvu pogledajte ko se sve našao i u idealnim petorkama Budućnosti, Cedevita Olimpije, Igokee, FMP-a i Cibone.

View this post on Instagram

In the past 3 weeks you've been selecting the all-time ideal team of your favorite #ABALiga club. Let's now see which players had the most ideal team selections. Today we present you the all-time ideal teams of @buducnostvoli, @kkcedevitaolimpija, @kk_cibona, @crvenazvezdakk, FMP and @bcigokea, selected by the fans. Tomorrow we will publish the all-time ideal teams of @koperprimorska, @bckrka, @kkmegabemax, @kkmornarbar, @partizanbc and @kkzadar. #ABALiga

A post shared by ABA Liga (@aba.liga) on May 1, 2020 at 7:20am PDT

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Idealne petorke u izboru ABA: NBA Partizan protiv NBA Mege

Izvor: MozzartSport.com, 02.Maj.2020, 16:01

Kakav bi to bio tim kad bi se našao na parketu! Pogotovo posle nakupljenih godina iskustva. Bio bi to istinski NBA Partizan. Na sajtu ABA lige objavljena je danas druga polovina idealnih petorki za timove koji učestvuju u regionalnom takmičenju. U obzir su uzeti igrači koji su nastupali u jadranskoj...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.