OD NOVOG PIKSIJA DO SLAMKE SPASA Evo ŠTA se dešava sa Filipom Jankovićem - dao GOLČINU sa 20 metara (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 18:51

OD NOVOG PIKSIJA DO SLAMKE SPASA Evo ŠTA se dešava sa Filipom Jankovićem - dao GOLČINU sa 20 metara (VIDEO)

Mnogo se očekivalo od njega.

Svojevremeno jedan od najvećih talenata u Srbiji nastupa za ekipu koja se bori za opstanak u Sloveniji.

Kada je pre devet godina debitovao jkod Roberta Prosinečkog u kvalifikacijama za LE na utakmici protiv letonskog Venstspisla imao je svega 16 godina, 6 meseci i 18 dana.

Pripadao je talentovanoj generaciji "95" iz koje su jedino reprezentativac Nemanja Maksimović koji nastupa za Hetefe i delimično Mihajlo Ristić (Monpelje) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napravili solidne karijere.

Reč je Filipu Jankoviću tada plavokosom vunderkindu, a sada 25-godišnji momku.

Danas nastupa za slovenački Triglav iz Kranja i prošlog vikenda postigao je pogodak na meču protiv Olimpije. Ukupno njegov treći gol u 17 utakmica koliko je odigrao u slovenačkoj ligi.

Pogledajte taj lep pogodak sa 20ak metara na sledećeg klipa:

Njegova karijera počela je da ide silaznom putanjom onda kada je njegova majka odbila da tada maloletni Filip potpiše profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdu. Nastavio je karijeru u Parmi gde nije dobio priliku, a zatim bio u u Kataniji, Domžalama, niželigašima iz Italije Kolekiju i Slovenije Radomlju, Ekstremaduri i Kordobi.

Nigde se nije dugo zadržao. A čak dva puta po šest meseci je bio bez kluba.

Bio je član zlatnih "orlića" na Mundijalitu na Novom Zelendu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.