OCENE - CRVENA ZVEZDA: Gospodine Le Talek, vi ste najslabija karika! Vezni red je jeftina keramika, Frimpong jedini dobitak

Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2017, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OCENE - CRVENA ZVEZDA: Gospodine Le Talek, vi ste najslabija karika! Vezni red je jeftina keramika, Frimpong jedini dobitak

Očajni i Le Talek i Ruiz...

FILIP MANOJLOVIĆ 6  - Navukao je rukavice Damira Kahrimana iz prošlogodišnjeg derbija. Kada je počelo da se šapuće u novinarskoj loži da je mladi reprezentativac apsolutni heroj utakmice zbog tri odbranjena zicera, usledilo je loše istrčavanje i gol Tavambe. Bez obzira da li je bilo kontakta ili ne, to je segment na kojem će morati da radi. Ostalo je odlično, za mnogo jače sredine.

MARKO PETKOVIĆ >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 5 - Bio je figurativno najzaposleniji igrač na terenu u prvom poluvremenu. Pored Leonarda morao je da se čuva i od loše anticipacije i još gorih poteza Džona Ruiza (čitaj redove ispod). Ofanzivno ugušen, imao je samo jedan kvalitetan centaršut. Defanzivno pristojan, bolji utisak ostavio u prošlom derbiju, bez obzira na loptu u prostor ka Ruizu.

ABRAHAM FRIMPONG 6,5 - Zvezdin vatrogasac. Kada je kao jeftina keramika pucao manevar domaćina i ostavljao ga na "ničijoj zemlji" internacionalac iz Gane je sve to elegantno rešavao. U pozocionim duelima sa Đurđevićem - odličan. Miran na lopti, ubedljivo najbolji pojedinac u redovima domaćina. Skrivio je faul kod vodećeg gola crno-belih i to mu je jedini minus.

ALEKSANDAR LUKOVIĆ 5,5 - Velikih problema je imao sa Tavambom u vazduhu, posle je patio na zemlji kada se Partizan odlučio za kontre... Muči se nekadašnji kapiten. Baš se muči, nije bio siguran ni u predaji lopte. Zbog staža i onog što je uradio u karijeri dovoljno smo rekli.

MIHAILO RISTIĆ 5  - Iako se nije nametnuo tokom prvog poluvremena, ostavio je u tom periodu znatno bolji utisak nego u nastavku. Kada se Partizan odlučio da vihornim kontrama traži drugi gol curilo je i po njegovoj strani. Možda on jeste specijalac, ali još se vidi da nije izvorni levi bek. Posebno kad naleti na tvrdo. Skupa cena školovanja na poziciji na kojoj nije profilisan. A profit je negde u magli.

DAMIJAN LE TALEK 5 - Gospodine Francuz, vi ste najslabija Zvezdina karika, molimo vas napustite Markanu! Deluje aristokratski, ali u igri nekadašnjeg člana Borusije nema ničeg aristroktaskog. Zvezdin zadnji vezni pretvorio se u sinonim za beskorisnost. Totalno zbunjen i pogubljen, ne zna se čemu služi na terenu. Sve njegove anomalije savršeno je pročitao Marko Nikolić, puštajući ga ponekad da čiste lopte neprecizno pošalje nikome. Pisali smo već o tome kako od aprila njegova forma ima tendenciju slobodnog pada. Pravio vreme je da mu to neko i odgovornih kaže. Kao da na silu igra u Zvezdi.

MIČEL DONALD 5 - Katastrofalna partija, sigurno najslabija od dana kada je zadužio crveno-belu opremu. Uspeo je povremeno da bude slabiji od Le Taleka, a to je u ovom susretu bilo jako teško. Kritičan u predaji svake lopte u prvom poluvremenu, lošom reakcijom prouzrokovao zicer Uroša Đurđevića u desetom minutu. Ulazak u meč mu je bio tragičan. Popravio se u nastavku, ali nedovoljno da dobije prelaznu ocenu. Blago opravdanje može da mu predstavlja činjenica da je kuburio sa povredom kolena.

SRĐAN PLAVŠIĆ 5,5 - Nije se proslavio, uz ogradu da je dobio malo korisnih lopti. Inferioran u duelima, nije se snašao na agresivnost Partizana. Nije ni pronašao zajedničke koordinate sa Mihailom Ristićem i Gelorom Kangom. Sreća za njega bilo je mnogo slabijih u redovima domaćinima, ali dugo se čeka Atomski Mrav u utakmicama viskog rizika.

GELOR KANGA 6 - Ima previše ovlašćenja i autonomije u igri Crvene zvezde. O tome najbolje govori podatak da je tokom prvog poluvremena imao 26 tačnih i sedam netačnih pasova. Jedini sposoban da se porve sa veznim redom crno-belih, pošto je u svojim redovima umesto pomagača imao odmagače (čitaj ocene Donalda i Le Taleka). Morao je brže da da distribuira lopte ka Plavšiću, ponekad se ponaša kao da je Crvena zvezda njegov tim ili zvečka koju nikome ne da.

DŽON RUIZ 5 do 74’ - Trebalo je da predstavlja iznenađenje za odbranu crno-belih na desnoj strani.  Međutim, predstavljao je koktel bljutavog napitka za navijače Crvene zvezde. Zakasnio je na utakmicu. Ima gazda Dinama Zdravko Mamić onu kultnu rečenicu o dobijanju proliva... E, to je izazivao kod temepramentnih fanova vladajućeg šampiona prilikom svakog kontakta sa loptom 45 minuta. Delovao je prilično beskravno, postao je podnošljiv tek kada je počeo da ulazi u sredinu. Zabeležio i asistenciju, ali bleda, jako bleda partija. Ne može se jednom asistencijom i jednim požrtvovanim startom pobeći iz foldera izgubljenih duša.

RIČMOND BOAĆI 5,5 - Ono što je do njega - uradio je. Nije igrač koji će magijom ili serijom driblinga da sebi stvori šansu, žedan je prave saradnje i par pristojnih lopti u kontinuitetu od veznog reda. Jednu takvu je perfektnim trzajem poslao u okvir gola (Kljajić je odbranio), drugu je smestio u mrežu. Ostalo je u igri Zvezde bilo jako, jako čitljivo, pa je i udvojeni Boaći bio lak plen za defanzivce crno-belih.

IZMENE

SLAVOLJUB SRNIĆ od 75’  - Kasno je ušao. Prosuo jedan dobar napad posle osvojene lopte.

PREDRAG SIKMIĆ od 85’ - Malo minuta na terenu.

(FOTO: MN Press, Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.