Novi Beograd poveo u finalu protiv Zvezde

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 01:13

Novi Beograd poveo u finalu protiv Zvezde

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Crvenu zvezdu 13:8 u prvom meču finalne serije plej-ofa Superlige Srbije.

Novobeograđani su iskoristili prednost domaćeg terena, pružili su veoma dobru partiju, naročito u drugom poluvremenu i zasluženo stigli na korak od odbrane šampionske titule.

Crvena zvezda je bolje počela meč, imala je startnu prednost, ali su izabranici trenera Živka Gocića ubrzo uspostavili ravnotežu i zahvaljujući vrlo dobroj igri u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrani preuzeli vođstvo. Po konačan ishod ključan je bio finiš treće četvrtine, kada je sa dva efektna pogotka Alvara Granadosa Novi Beograd stekao tri gola prednosti (9:6).

Na sve to, početkom poslednje deonice, nadovezala se i maestralna „šrauba" Nikole Jakšića, pa je domaći tim stekao zalihu koja mu je omogućila da meč rutinski privede kraju.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je pomenuti španski reprezentativac Granados sa četiri gola, dok su se po dva puta u listu strelaca upisali Nikola Jakšić i Strahinja Rašović. Kod Crvene zvezde istakali su se Gavril Subotić i Dušan Basara sa po dva pogotka.

Finalna serija igra se na dve pobede, a revanš meč na programu je 17. maja na bazenu Sportskog centra „25. maj".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.