Niko kao Radonjićeva Zvezda! Crveno-beli imaju najbolji start u istoriji ABA lige

Izvor: Press, 04.Nov.2014, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko kao Radonjićeva Zvezda! Crveno-beli imaju najbolji start u istoriji ABA lige

Sa šest vezanih pobeda, ova generacija kluba s Malog Kalemegdana pretekla je onu iz sezone 2008/2009, koja je imala pet trijumfa u nizu...
Košarkaši Crvene zvezde na startu sezone pružaju izuzetno dobre partije, verovatno i najbolje u proteklih nekoliko godina. U prilog tome svedoči podatak da su crveno-beli u dosadašnjih devet utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u ABA i Evroligi upisali čak osam pobeda, a trojica prvotimaca crveno-belih do sada su poneli epitet najkorisnijeg igrača kola (Markus Vilijams, Luka Mitrović, Boban Marjanović). Ne samo da je Zvezda efikasna, već igra i lepo za oko, a dokaz tome je da se potezi crveno-belih košarkaša često nalaze na listi najboljih u pregledima ABA i Evrolige.

Ipak, jedan podatak se svakako izdvaja i zavređuje pažnju. Naime, Crvena zvezda je pobedom protiv Budućnosti (83:69) upisala šesti uzastopni trijumf u ABA ligi. Čime je ostala jedina neporažena ekipa na Jadranu ove sezone. Zanimljivo je da je ovo najboljih start crveno-belih od početka učešća u regionalnom takmičenju, odnosno od 2002. godine. Podsećamo, izabranici trenera Dejana Radonjića u dosadašnjem delu regionalnog takmičenja osim Budućnosti savladali su Levski, Cibonu, Olimpiju, Mega Vizuru i Zadar.
Prethodni najbolji rezultat na startu ABA lige ostvaren je u sezoni 2008/2009 kada je Zvezda upisala pet uzastopnih pobeda.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.