Nedović pred Asvel: Ne sme da nas poremeti puna Arena

Izvor: B92, 04.Okt.2023, 18:51

Nedović pred Asvel: Ne sme da nas poremeti puna Arena

Košarkaši Crvene zvezde počinju u četvrtak (19) novu sezonu u Evroligi, rival je Asvel, kojeg, kako stvari stoje, čeka puna Arena i renovirani tim crveno-belih.

Starosedelac Nemanja Nedović kaže da ekipi predstoji velika borba protiv atletski moćnog tima koji u svojim redovima ima nekolicinu iskusnih evroligaških aduta.

Asvel stiže u Beograd nakon dva vezana poraza u francuskom šampionatu (jedan od Monaka) no to ne zavarava Nedovića pred otvaranje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Evroligi.

"Dolazi nam u goste ekipa koja je atletski jako moćna, koja ima veoma iskusne igrače na evroligaškom nivou. Tako da, neće biti nimalo lako. Igra im se zasniva na dvojcu De Kolo - Lovernj, tu preti najveća opasnost, imaju jakog aduta u visokom igraču Folu. Tako da siurno jedna iscrpljujuća utakmica nas očekuje ali smo dobro radili ovu nedelju i mislim da smo spremni".

Posebna motivacija Zvezdi biće puna hala.

"Jeste motiv, naravno, ali mi moramo da se fokusiramo na teren, da ta euforija ne utiče na nas. Svi znamo da to može veoma lako da krene u pogrešnom pravcu. Pun fokus na teren pa ćemo videti".

Prva utakmica u sezoni, protiv Igokee, nije bila najsjajnija ali je i pokazala da Zvezda raspolaže jakim individualnim adutima.

"Prva je bila pomalo sa tenzijom, stegnuti smo bili na početku što je normalno. Nismo uigrani, ne znamo još gde smo sa snagom u odnosu na ostale ekipe tako da je sve to bilo prirodno. U drugom poluvremenu je sve to bolje izgledalo. Iz te utakmice nosimo pozitivan utisak zbog tog drugg poluvremena i pokušaćemo to da prenesemo na utakmicu sa Asvelom i da se uigramo što je bolje moguće i da uklopimo igrače koji su bili povređeni".

Novinari su Nedoviću postavili dobro staro pitanje - kako se navići na Arenu psoel Pionira - i dobili su očekivan odgovor.

"Odradili smo juče trening i večeras... Dobro, koševi su isti, lopte su iste tako da... Potrebno je samo da se fokusiramo na teren i da ne obrađamo pažnju šta se dešava van njega".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.