Ne smemo da idemo u Zagreb, nismo mi Crvena zvezda

Izvor: B92, 23.Avg.2022, 17:29

"Ne smemo da idemo u Zagreb, nismo mi Crvena zvezda"

Dinamo Zagreb će u sredu uveče od 21.00 dočekati Bodo/Glimt u revanšu plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona.

"Modri" će za novo učešće u grupnoj fazi morati da nadoknade 0:1 iz prvog meča u Skandinaviji, gde je bila veoma dobra atmosfera, ali navijači norveškog kluba neće biti prisutni u revanšu.

Makar neće sa obeležjima, jer je Bodo/Glimt saopštio da je samo 70 navijača kupilo karte, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je mnogo manje od prethodnih gostovanja u, recimo, Rimu ili GLazgovu.

Obrazloženje je takvo da se njihove pristalice plaše Zagreba i navijača Dinama koji su poznati po neredima, pre svih "Bed Blu Bojsi".

Šef policije u Bodeu Vegard Kristijansen je to ispričao i istakao da će biti sigurni ukoliko ne budu imali obeležja voljenog kluba.

"Malo smo se mučili dok smo uspostavili dijalog sa zagrebačkom policijom, morali smo da ih kontaktiramo nekoliko puta. Ipak, stekli smo utisak da će naši ljudi biti sigurni i da će se policija brinuti za njih", zaključio je Kristijansen.

Jedan od navijača Andreas Mirvol je za tamošnju televiziju TV2 čak spomenuo Crvenu zvezdu prilikom objašnjavanja zbog čega neće biti šalova i dresova kluba u Zagrebu.

"Verovatno ćemo morati da pazimo malo više nego inače. Nećemo hodati okolo i nositi šalove našeg kluba. Ne verujem da su domaći navijači strašni koliko se priča, ali nećemo svakako rizikovati. Ipak, nismo mi Crvena zvezda, nego tek mali Bode Glimt", rekao je Mirvol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.