NOVI TONOVI SA MARAKANE: Poseta ispod proseka, atmosfera odlična

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Okt.2013, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI TONOVI SA MARAKANE: Poseta ispod proseka, atmosfera odlična

Prohladno oktobarsko veče u Beogradu nije privuklo veći broj gledalaca (6549) na naš najveći stadion, ali oni koji su sinoć bili na Marakani verno su ostali do poslednjeg sudijskog zvižduka.
(FOTO: N. Negovanović)
Uz solidno popunjen sever Zvezdinog stadiona sa koga su Delije bile na visini zadatka, ostali delovi zdanja tek povremeno su se budili iz dremeža i aplauzom nagrađivali golove.
Najverniji navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Crvene zvezde odmah su igračima dali do znanja – „Srce na teren”.
Razlika u odnosu na prethodne susrete je bila očigledna, posle repertoara uvreda i pogrdnih naziva upućenih igračima, juče su se čuli drugačiji tonovi.
Publika je konstantno bila uz igrače, bodrenje pesmom nije prestalo ni posle susreta. Za tako nešto je svakako bilo razloga, Zvezda nije briljirala niti odigrala naročito atraktivno, ali sigurna igra bila je dovoljan razlog za pesmu i osmehe na pomalo smrznutim licima.
Posle drugog uzastopnog slobodnog udarca u 8. minutu, Nenad Milijaš je pogodio mrežu, što je bio signal da Sever „doda gas”. Pesma se pojačavala, a arsenal pirotehničkih sredstava je došao do izražaja. Ostale tribine – tek aplauz….


Slična slika viđena je i posle narednih pogodaka, jačao je huk sa severne tribine, a iz srca crveno-belih pristalica je polako nestajala zebnja.
Objektivna beogradska publika, svih šest i po hiljada, sinoć je korektnim navijanjem bodrila svoj tim, uvrede nisu upućivane ostalim akterima susreta, sudijama ili gostima iz Novog Pazara.
Ohrabreni su Zvezdini navijači napustili Marakanu. Možda poruka iz pesme „Da se vrate slavni dani” nije toliko realna u bližoj budućnosti, ali sinoćni susret je, čini se, doneo preko potrebni mir pred naredne izazove.
I igračima, ali i najvernijim navijačima.
PORUKA SA SEVERA
Navijači Crvene zvezde pre počeka meča razvili su transparent na kojem je pisalo: „Vi gore i vi dole dovedite se u red, nemoj da vas navijači Zvezde više mole!!!”
Jasna aluzija Delija na jedinstvo među igračima i stručnim štabom, ali i u upravi kluba.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.