Izvor: TvojPortal.com, 24.Maj.2012, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muta: Pešić pritiska sudije

Izvor:pressonline.rs Trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić izjavio je da Kragujevačni u plej-ofu Superlige imaju šampionske ambicije.Radnički je juče u Pioniru poražen od Crvene zvezde (87:75) u poslednjem kolu Superlige, ali i pre ovog meča Kragujevčani su obezbedili drugu poziciju, pa će se u polufinalnoj seriji sa crveno-belima imati prednost domaćeg terena.


- Kada vratim film, zadovoljan sam rezultatima u ovoj sezoni. Osvojili smo drugo mesto, ovde smo >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << došli smo da izgorimo, da podelim minutažu, da razigram sve za odlučujuće bitke za titulu. Što se tiče utakmice, bilo je dosta grešaka, nismo se snašli na agresivnu odbranu Zvezde. Igrali su bolje, pobedili su, imali su više želje da dobiju ovu utakmicu. Okrećemo se polufinalu i toj sledećoj utakmici u Kragujevcu. U polufinalu imamo prednost domaćeg terena, ali jednu instituciju je teško dobiti dva puta, pa čak i u Kragujevcu. Kao što oni nas ne mogu da pobede dva puta ovde. Videćemo šta će biti. To su pravila igre. Prednost domaćeg terena za nas jeste bitna, jer mi imamo vruć teren. Ali, što se tiče Beograda, mislim da nas Zvezda ne može dva puta da pobedi - rekao je Nikolić.
On je najavio da će njegova ekipa u plej-ofu jurišati na prvu titulu u istoriji kluba.
- Na početku Pešić je rekao „Mi igramo finale, pa se vidi birajte", kao da se mi ništa ne pitamo. I Zvezda i Partizan su udarili na sudije vrše pritisak za to finale. To je jako nekorektno, mi ćutimo, mirno radimo i igramo košarku. Radnički je ove sezone postigao dobre rezultate, može čak i da uzme tititulu. Važno je biti spreman, da igrači nisu povređeni. Zašto bih ja nekome prepuštao finale? Zvezdi ili Partizanu? Uopšte nije bitno. I mi se nešto pitamo - zaključio je Nikolić.
Prvi meč polufinalne serije između Radničkog i Crvene zvezde zakazan je za nedelju 27. maj od 19 časova u kragujevačkoj hali Jezero. Revanš se igra dva dana kasnije u Pioniru, a eventualna majstorica igraće se 1. juna u Kragujevcu. Pobednik dve utakmice plasiraće se u finale koje počinje 5. juna, a rival će biti bolji iz susreta Partizan-Vojvodina.

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.