Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2020, 21:54

Murinjovskim stilom do proleća u Evropi

Bez golova na stadionu Rajko Mitić

Bod vredan evropskog proleća. Po šablonu koji je „crtao“ jedan od njegovih najvećih učitelja, Žoze Murinjo, Dejan Stanković je stigao do najvažnijeg cilja ove jeseni. Crvena zvezda je i zvanično obezbedila plasman u 1/16 finala Lige Evrope, a mladi strateg se sa svojim timom upisao u istoriju srpskog fudbala pošto je uspeo da stigne do 10. osvojenog boda, što nije pošlo za rukom nijednom srpskom klubu u grupnoj fazi međunarodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << takmičenja.

Crvena zvezda je odigrala onako kako mora bez Kataija, Rodića i Ivanića, bila je u podređenom poluožaju tokom najvežeg toka utakmice, ali se organizovano branila, nije poklekla i kao nagradu za to je dobila zasluženi bod.

Upala je Crvena zvezda odmah u kandže Hofenhajmove terenske dominacije, čime je bila u potpunosti onemogućena da iz organizovane akcije dođe pred protivnički gol i situaciju da ugrozi Olivera Baumana. Sa druge strane Zvezdina odbrana se sasvim solidno držala sa pritiskom protivnika i prvi put je posustala u 17. minutu kada je na ivici peterca Munas Dabur iskoristio prostor i makazicama pokušao da ugrozi Borajanov gol.

Domaćinu je bilo potrebno dobrih 20 minuta da se navikne na brz ritam protivnika i pronađe način kojim može da odgovori sa druge strane. Nekoliko opasnih akcija išlo je preki Gajića sa desne strane, a sve više prostora je imao i Ben na levom boku. Takođe, u nekoliko navrata je Zvezdina najisturenija linija izlazila visoko, čime je terala protivnika na grešku prvom pasu.

Hofenhajm je sve vreme igrao tako da je prosto lovio Zvezdinu grešku. Jedno bespotrebno komplikovanje, do tada odličnog Sanoga, umalo je skupo koštalo crveno-bele u 37. minutu. Igrači Hofenhajma su brzo odigrali prekid nakon faula veziste sa Obale Slonovače, lukavi Dabur je pronašao prostor za udarac i naterao Milana Borjana da prvi put ozbiljnije interveniše.

Zvezdi su u prvom poluvremenu nedostajalo više lopti od Gelora Kange, koji je bio potpuno u senci protivničkih veznih igrača, dok je potpuno podbacio Srđan Spiridonović. Nekadašnje krilo poljskog Pogona se nije snašlo u svojoj ulozi. Spiridonović nije uspevao da zadrži gotovo nijednu loptu u svom posedu i tako rastereti ostatak tima, a nije ga bilo ni u pokušajima da otvori neki kontranapad. Tako je već na poluvremenu u igru ušao Aleksa Vukanović, a Ben otišao na svuju prirodnu poziciju, kao ispomoć Dijegu Falčineliju.

Dešavanja na terenu, i dominacija Hofenhajma koja je ispoljena i u drugom poluvremenu, motivisala su Sebastijana Henesa da u nastavku na teren pošalje svoje najjače adute, prvo Andreja Kramarića, a potom i Florijana Griliča. Zvezda je pokušavala da se uključi ravnopravno u igru, u toj želji su prednjačili Kanga i Ben, pa je u nekoliko navrata protivniku stavljeno da ne sme da se opušta. Henes je sa Kramarićem i Griličom napravio iskorak u želji da dođe do gola, ali je to počelo da otvara prostora domaćinu za kontranapade.

U trenucima kada je Hofenhajm počeo da pada, Henesovi poslednji aduti bili su Baumgartner i Hasim, čime je vihorni Bogarde dobio još veću slobodu u igri. Zvezdina odbrana je u drugom poluvremenu doživela najveći pad u 72. minutu, kada se prostor otvorio Robertu Skovu, koji je snažno i precizno šutirao, ali je zablistao Milan Borjan. U finišu meča umalo da ekipa Dejana Stankovića kruniše blagu neorganizovanost gostujuće odbrane, Dijego Faličneli je ostao sam 18-19 metara udaljenosti, ali je njegov udarac zakačio nekog igrača Hofenhajma i otišao pored gola.

Na kraju ponovo je heroj bio Milan Borjan, koji je na fantastičan način zaustavio udarac Klausa u 86.minutu utakmice.

LIGA EVROPE, GRUPE L

Peto kolo

Crvena zvezda - Hofenhajm 0:0

Gent - Liberec 1:2 (0:1)

/Jaramečuk 60 - Mara 32, Kačaraba 55/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Prinudna transformacija

Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2020, 09:30

Dejan Stanković mnogo puta tokom evropske jeseni bio prinuđen da vrši improvizacije u timu, ali se čini da je najviše pogađao u grupnoj fazi Lige Evrope, gde je gotovo svaki prinudni potez doneo adekvatan rezultat

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.