Moneke o promašaju protiv Zvezde: Vanja mi je rekao da to uradim VIDEO

Izvor: B92, 12.Dec.2023, 17:21

Moneke o promašaju protiv Zvezde: Vanja mi je rekao da to uradim VIDEO

Košarkaš Baskonije Čima Moneke govorio je u intervjuu za "Basket njuz" o uzbudljivoj završnici meča u Vitoriji protiv Crvene zvezde.

Baš kao i protiv Partizana, Moneke je sa linije za slobodna bacanja rešavao pitanje pobednika, samo što mu je ovaj put trebalo da promaši.

Kako je rekao, na to ga je posavetovao nekadašnji igrač crno-belih Vanja Marinković.

"Nisam igrao 15 minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre toga, ohladio sam se i bio sam nervozan. Kada sam koračao ka liniji za slobodna bacanja, razmišljao sam o tome da sam već bio u istoj situaciji protiv Partizana. Na prvom sam imao dobar oseća, a ono je ušlo, pa izašlo. Vanja Marinković mi je dobacio da promašim. Pogledao sam na sat, video da je ostalo 1.2 sekunde, trener mi je isto govorio da promašim. Kako da promašim, a da ne uhvate? Onda sam učinio kao Stiven Adams", rekao je Moneke.

Pokušavao je da ponovi to na treningu, ali nije uspeo.

"Mitrović me 'provalio' i javljao saigračima šta mi je namera i da ulete spoljni igrači kako bi sprečili da mi se vrati. Uradio sam sve savršeno. Nikad to nisam vežbao. Sutradan na treningu sam opet pokušao i nisam uspeo, pogodio sam tablu. Ljudi ne znaju koliko je to teško", dodao je Moneke.

Posle njegovog namernog pokušaja mnogi igrači Zvezde su se bunili. Verovatno im je kroz glavu prošla utakmica prošlogodišnjeg finala ABA lige kada je Matijas Lesor namerno promašio i protivno pravilima krenuo na skok.

"Obe utakmice su bile lude, nestvarna pažnja prema meni. Taj klip Evrolige je najgledniji svih vremena. Video sam da je to pravilo u ABA ligi i da je to svirano Lesoru, ali to ne važi za Evroligu i NBA", zaključio je Moneke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.