Mladenović otkrio Zvezdinu strategiju, ovo je način za uspeh

Izvor: Sportske.net, 03.Jan.2019, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenović otkrio Zvezdinu strategiju, ovo je način za uspeh

Dragan Mladenović govorio za Zvezdin zvanični sajt.

Dragan Mladenović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, a sada direktor Omladinske škole ovog kluba, rekao je u razgovoru za zvanični sajt crveno-belih da je napravljen ogroman pomak u poslednje tri godine u radi sa mladim selekcijama.

"Prethodna godina pokazala je da je tokom perioda od tri godine koliko sam na čelu Zvezdine škole napravljen ozbiljan pomak, a sve u saradnji sa Nikolom Jelićem i glavnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << trenerima. Napredak je rezultirao osvajanjem titula u svim kategorijama, međutim, same titule ne znače ništa ukoliko ne funkcioniše primarni zadatak – formiranje igrača za prvi tim. Mi smo ostvarili oba cilja, afirmisali smo dosta mladih igrača, a klub je stekao benefit kroz njihove igre i prodaju. Ostvaren je značajan pomak prodajom braće Ilić koji su prva deca prodata za toliki novac, a da nisu upisala ni dvocifren broj utakmica za prvi tim", rekao je nekadašnji kapiten Crvene zvezde.

Veliki je broj igrača koji su prošli kroz omladinsku školu Crvene zvezde, a razlog je strategija sadašnjeg direktora škole, da se kroz kvantitet stigne do kvaliteta.

"Promenili smo strategiju rada i proširili bazu igrača kako bismo kroz kvantitet stigli do kvaliteta. U omladinskoj konkurenciji takmičimo se protiv godinu dana starijih rivala, a šansu će tokom proleća dobiti i mlađi igrači poput Babića i Radulovića, igrača rođenih 2002. godine koji su debitovali u Ligi šampiona za omladince. Cilj je da afirmišemo što više igrača, a u njegovom ostvarenju značajan doprinos će dati saradnja sa Grafičarom. Naši talenti u dresu filijale se bore za mesta u Kadetskoj ligi Srbije i Omladinskoj ligi Srbije i ukoliko ostvare projektovano sledeće godine imaćemo dve selekcije u oba uzrasta na državnom nivou. Naravno, paralelno se radi na individualnom razvoju igrača, ali i na unapređenju skautinga", rekao je on.

Pored novogodišnjih želja svojim mladim igračima, Mladenović je izrazio i zahvalnost generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću, kao i sportskom direktoru Mitru Mrkeli koji su učinili da se svakodnedno beleži pomak po pitanju infrastrukture iza južne tribine stadiona "Rajko Mitić".

Podsetio je i na izgradnju internata koja uskoro počinje i koja definitivno daje dodatno na kvalitetu igranja u omladinskoj školi Crvene zvezde.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.