Milojević pred nove evropske izazove: Spartaks rival za poštovanje

Izvor: BKTV News, 10.Jul.2018, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević pred nove evropske izazove: Spartaks rival za poštovanje

Na konferenciji za letonske i srpske medije koja je održana u Rigi uoči treninga, trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je ekipa spremna da odgovori na izazove.

Milojević je svestan da je Spartaks u takmičarskom ritmu, ali smatra da crveno-beli imaju razloga za optimizam.

"Ovo je novo takmičenje za nas, igramo protiv tima koji je šampion svoje zemlje, ekipe koja jako dobro trči i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vidi se da imaju svoj način igre. To je ekipa za poštovanje, a mi svaki klub respektujemo. Mislim da nam slede dve dobre utakmice. Dolazimo iz pripremnog perioda, utakmice koje smo igrali nisu imale takmičarski značaj i prednost Spartaksa je što su u jeku sezone. Dosta poznajem fudbal u Letoniji, zato što sam neko ko voli fudbal i mogu da kažem da ne postoji zemlja koju ne pratim. Zvezda je u istoriji već igrala sa Ventspilsom, Riga je prelep grad. Nije ovde fudbal sport broj jedan, tu su neki drugi sportovi koji su ovde popularniji, ali pored Spartaksa i druge ekipe imaju dosta stranaca koji su reprezentativci svoje zemlje, kao i dosta stranih trenera koji daju svoj pečat. Mi ćemo dati sve od sebe još jednom, kao što smo to činili prošle godine, bićemo koncentrisani i motivisani", rekao je Vladan Milojević.

Povrede i odlasci kroje tim

Milojević je naglasio da se još nije opredelio za sastav koji će otvoriti novu sezonu: "Slavoljub Srnić ima povredu, distorziju zgloba. Donekle smo uspeli da je saniramo, ali osetio je blagi bol i nismo želeli da rizikujemo. Protiv Bohemiamsa smo imali određene probleme zbog povreda, ali većinu smo uspeli da saniramo. Videćemo koji će sastav igrati sutra, znate da imam poverenja u sve moje igrače. Ono što je činjenica je da je novijim igračima potrebno još vremena za uklapanje, a raduje me spremnost fudbalera koji su igrali prošle godine u Zvezdi. Došli smo bez Pešića, uvek sam govorio da je prelazni rok živa stvar. Imamo napadače, planski smo radili i Pešić ima dozvolu za odlazak u inostranstvo. Uvek morate da imate i plan A, i plan B, i plan C."

Šef stručnog štaba crveno-belih posebno se osvrnuo na fizičku spremu Nemanje Radonjića i Milana Rodića, dvojca koji je ovog leta branio boje Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"To su igrači koji su predstavljali našu zemlju u Rusiji, a tu je i Degenek koji je igrao za Australiju. Po svim parametrima su pokazali da su u zavidnoj fizičkoj pripremi. Ostali igrači su imali više vremena za odmor, ali to su mladi momci, velika je čast igrati za reprezentaciju. Oni su sami tražili da se što pre uključe, a vredno su i trenirali, videćemo da li ćemo ih koristiti sutra", ostao je zagonetan Milojević.

Prethodne sezone posle rezultata 3:3 na Malti, Zvezdin trener je istakao da nije ljubitelj mentaliteta na ovim prostorima. Godinu dana kasnije, kaže da se nije mnogo toga promenilo.

"Voleo bih da smo se malo pomerili, mislim da jesmo malo, ali nikada nećemo potpuno da se pomerimo. Voleo bih da možemo da se promenimo jer nam ne treba takvo razmišljanje, jednog dana dizanje u nebesa, sledećeg spuštanje blato. Nema nikakve sredine. Pokušavam to da naučim i igrače, ljubav se pokazuje na terenu a ne jakim rečima", rekao je Milojević.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.