Mijailović objasnio kako je Zvezda od jedne utakmice zaradila četiri miliona! Mogla je i još mnogo više...

Izvor: Sportske.net, 21.Maj.2020, 12:35

Mijailović objasnio kako je Zvezda od jedne utakmice zaradila četiri miliona! Mogla je i još mnogo više...

Tada su oboreni svi rekordi.

U danu kada će, po svoj prilici, osigurani novu šampionsku titulu, Crvena zvezda će obeležiti i 29 godina od osvajanja titule prvaka Evrope.

U susret tom 29. maju, koji je svake godine obeležen zlatnim slovima u Crvenoj zvezdi, predsednik kluba sa ''Marakane'' Svetozar Mijailović prisetio se Zvezdinog evropskog puta u sezoni 1990/91, kada je takođe bio na čelu kluba.

Naglasio je da je Zvezda tada imala moćan >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tim, koji se nije plašio nikoga u Evropi, a sve to pratila je i odlična organizacija u klubu.





''To je jednostavno bilo tako, ceo sistem je funcionisao, tim je bio uigran, znalo se sve, tako da je i posle jednog remija u Beogradu, nama bilo jasno da možemo proći dalje. Sve se videlo u Švajcarskoj gde je ostvaren ozbiljan trijumf od 4:1, uz igru koja oduševljava.





Imali smo jednistven stav i veru, ali smo bili pragmatični, svesni u svakom momentu ko smo i kako bi trebalo da se ponašamo i ophodimo. Kako prema nam samima, tako i prema protivnicima. Atmosfera oko kluba je bila ta snaga koja je neminovno vodila Crvenu zvezdu ka uspehu.







Postojao je pozitivan pristup, svi su bili uvereni da su mogućnosti tima velike a da biste došli do velikog cilja potrebna vam je u nekim situacijama i sreća da to što imate u timu pretvorite u rezultat. Nama je ta pozitivna energija donela i neophodnu sreću'', izjavio je Mijailović za klupski sajt.

-

U susret finalu u Bariju, najspektakularniji je bio revanš polufinala na ''Marakani'' protiv Bajerna, kada se ''nebo otvorilo'', posle Mihajlovićevog gola u poslednjim trenucima.





''Fascinantan je taj meč jer su potučeni svi rekordi. Za taj meč imali smo prihod od ulaznica četiri miliona maraka. Da se imalo i više ulaznica i one bi bile prodate.







Druga stvar, ona atmosfera koja je posle te utakmice bila stvorena je neponovljiva. Odneli su navijači i zemlju, travu, stative, sve! To je bilo nešto neverovatno.

Uverenje je ostalo, ali bilo je tu detalja koje sa ove distance možeš da ceniš na razne načine. Igrači i ceo klub, navijači bili su svesni da je plasman u finale bio veliko dostignuće. Sa tog stanoviša ljudi su na neki način mislili da su ostvarili cilj, ali je trebalo mnogo znanja, umeća da se napravi i taj poslednji iskorak penjanja na pijedastal.







Nije bilo čoveka u klubu koji nije bio uveren da mi to možemo, ali je bilo potrebno uraditi sve da se to cilja i dođe'', objasnio je Mijailović.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

MIJAILOVIĆ OBJASNIO: Zvezda je u JEDNOM danu zaradila ČETIRI MILIONA, a mogla je i više!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2020

Uspeh vredan pomena...U susret tom 29. maju, kada će Crvena zvezda obeležiti 29 godina od osvajanja titule prvaka Evrope, predsednik kluba sa Marakane Svetozar Mijailović prisetio se Zvezdinog evropskog puta u sezoni 1990/91, kada je takođe bio na čelu kluba. Naglasio je da je Zvezda tada imala...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.