MIJAILOVIĆ OBJASNIO: Zvezda je u JEDNOM danu zaradila ČETIRI MILIONA, a mogla je i više!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2020, 12:55

MIJAILOVIĆ OBJASNIO: Zvezda je u JEDNOM danu zaradila ČETIRI MILIONA, a mogla je i više!

Uspeh vredan pomena.

U susret tom 29. maju, kada će Crvena zvezda obeležiti 29 godina od osvajanja titule prvaka Evrope, predsednik kluba sa Marakane Svetozar Mijailović prisetio se Zvezdinog evropskog puta u sezoni 1990/91, kada je takođe bio na čelu kluba. Naglasio je da je Zvezda tada imala moćan tim, koji se nije plašio nikoga u Evropi, a sve to pratila je i odlična organizacija u klubu.

- To je jednostavno bilo tako, ceo sistem je funcionisao, tim je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uigran, znalo se sve, tako da je i posle jednog remija u Beogradu, nama bilo jasno da možemo proći dalje. Sve se videlo u Švajcarskoj gde je ostvaren ozbiljan trijumf od 4:1, uz igru koja oduševljava - rekao je Mijailović za klubski sajt.

- Imali smo jednistven stav i veru, ali smo bili pragmatični, svesni u svakom momentu ko smo i kako bi trebalo da se ponašamo i ophodimo. Kako prema nam samima, tako i prema protivnicima. Atmosfera oko kluba je bila ta snaga koja je neminovno vodila Crvenu zvezdu ka uspehu. Postojao je pozitivan pristup, svi su bili uvereni da su mogućnosti tima velike a da biste došli do velikog cilja potrebna vam je u nekim situacijama i sreća da to što imate u timu pretvorite u rezultat. Nama je ta pozitivna energija donela i neophodnu sreću - izjavio je prvi čovek crveno-belih.

U susret finalu u Bariju, najspektakularniji je bio revanš polufinala na Marakani protiv Bajerna, kada se ''nebo otvorilo'', posle Mihajlovićevog gola u poslednjim trenucima.

- Fascinantan je taj meč jer su potučeni svi rekordi. Za taj meč imali smo prihod od ulaznica četiri miliona maraka. Da se imalo i više ulaznica i one bi bile prodate. Druga stvar, ona atmosfera koja je posle te utakmice bila stvorena je neponovljiva. Odneli su navijači i zemlju, travu, stative, sve! To je bilo nešto neverovatno. Uverenje je ostalo, ali bilo je tu detalja koje sa ove distance možeš da ceniš na razne načine. Igrači i ceo klub, navijači bili su svesni da je plasman u finale bio veliko dostignuće. Sa tog stanoviša ljudi su na neki način mislili da su ostvarili cilj, ali je trebalo mnogo znanja, umeća da se napravi i taj poslednji iskorak penjanja na pijedastal. Nije bilo čoveka u klubu koji nije bio uveren da mi to možemo, ali je bilo potrebno uraditi sve da se to cilja i dođe - zaključio je Svetozar Mijailović.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda američka golferka Pejdž Spiranak

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.