Izvor: RTS, 03.Dec.2020, 23:34

Mijailović i Karasi zadovoljni igrom i plasmanom Crvene zvezde u nokaut fazu

Nakon plasmana Zvezde u nokaut fazu Lige Evrope svoje imresije našem reporteru Dušanu Albijaniću izneli su predsednik kluba Svetozar Mijailović i legenda Stanislav Karasi. Obojica su bili zadovoljni plasmanom i osvojenim bodovima u grupnoj fazi. Naglašeno je da je Zvezda ostvarila zacrtani cilj pre starta kvalifikacija.
Da li ste vi pre početka kvalifikacija očekivali da Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dođe do druge faze?

"Iskreno govoreći jesam. Očekivali smo. Crvena zvezda je zacrtala taj plan i da se plasira u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja. Doduše to smo ostvarili na težak način u uslovima kad nije bilo lako igrati fudbal", rekao je Mijailović.
Zaista su bili teški uslovi. Kovid-19, sva ta putovanja. Sve se to odražavalo i na igrače, međutim, smogli ste snage i Zvezda je u nokaut fazi Lige Evrope.
"Prvo treba čestitati našim momcima koji su izneli glavni teret i našoj struci koja ih je vodila, i klubu koji je odradio da se stvore svi uslovi da se ostvari ovakav rezultat. Najbitnije je što smo pokazali karakter u vreme ove velike krize i kada je fudbal zaista oštećen što ne prisustvuju gledaoci koji su uvek bili sastavni deo."
Uspeh je time i veći jer je Crvena zvezda uvek imala podršku navijača u tim ključnim utakmicama.
"S druge strane bili smo hendikepirani jer kvalifikacione utakmice nismo odigrali na svom stadionu, osim prve. Nismo imali pravo na revanš. Doduše to su bili uslovi i za sve ostale koji su sa nama takmičili. Ali za nas je to posebno bilo bitno jer smo na gostujućem terenu ostvarili plasman u grupnu fazu. Evo osvojili smo deset evropskih bodova što je izuzetan uspeh u ovim takmičenjima."
Drugi put ste u nokaut fazi Lige Evrope. Nećete sigurno stati ovde pokušaćete da i u nokaut fazi pokažete da Crvena zvezda ima snage i moći, a nadam se da će tada situacija sa koronavirusom biti povoljnija i da će publika napokon doći na naš najveći stadion i suguran sam da će vam tada biti lakše.
"Svi se nadamo. Videli ste večeras. Tim koji je izašao protiv nas, tim iz Bundeslige, to je neuporedivo sa uslovima u kojim igramo i evropska elita dolazi na naš stadion. Ono što je najbitnije u svemu ovom, pokazali smo da srpski fudbal ima perspektivu. Da smo pogurali sve ono što je bitno za fudbal u Srbiji i da smo na taj način obezbedili da i drugi klubovi imaju rejting i da pod povoljnijim uslovima igraju evropske utakmice."
„Verujem da je perspektiva pred ovim timom. Pogotovo jer ima mlade igrače koji će moći da stasaju na evropskoj sceni. To je ključ kako se pravi jedna ekipa", zaključio je Mijailović.
Gospodine Karasi da li ste zadovoljni večerašnjom utakmicom?
"Ja sam uvek zadovoljan kada se ide dalje i kada se lepo igra. Mislim da je Zvezda danas odigrala taktički dobru utakmicu. Da je protivnik igrao tako kako je i Zvezda igrala. Da je ono što je bitno da smo se kvalifikovali za dalje takmičenje, moram da kažem iznenađujuće lako", rekao je Karasi.
Nije lako osvojiti u grupnoj fazi deset bodova. Bez obzira na slabe igre Genta, Zvezda je imala jaku grupu.
"Ne treba da se poredimo sa nekim drugim klubovima. Ono što se vidi je napredak Crvene zvezde tokom celog kvalifikacionog ciklusa i to je bio podstreh za ovu grupnu fazu i ja se nadam da će Zvezda da osvoji mnogo više bodova nego što drugi predpostavljaju."
Kritikovali ste igru Crvene zvezde protiv Tirane na početku kvalifikacija. Uvek kažete ono što jeste svidelo se to nekome ili ne. Da li vi vidite napredak Crvene zvezde od te prve utakmice do ove sa Hofenhajmom?
"Ja ne kritikujem, ja vidim ono što je slabo i želim da pomognem Crvenoj zvezdi, svom klubu, treneru, koliko on može da razume. Međutim, izgleda da su oni razumeli to i da posle toga Zvezda je poboljšala igru. Zvezda više ne liči na onaj tim kada se počelo. Jednostavno razvija se sve bolje i bolje i ja očekujem da će biti bolje i u narednom ciklusu."
Uspeh je još veći jer Zvezda na utakmicama nije imala podršku svojih navijača, oni su uvek bili u momentima kada se lomio rezultat ključni faktor za igru.
"Dovoljno je bilo i ovo što navijači rade van stadiona i čuju se glasovima. To je najvažnije da osete da nisu sami i da jednostavno pomognu onoliko koliko oni to mogu, da igrači osete taj zvuk. Zvezdina ekipa je prilično mlada, ako ne računamo nekoliko igrača koji su stariji i da je to podstrek za buduće klince koji ulaze polako i očekujemo tek da se pokažu u ovom ciklusu koji dolazi."
Crvena zvezda 15. februara igra prvi meč šesnaestine finala. Možete li sa ove distance da kažete da li Zvezda može da napravi korak dalje?
"Mislim da možemo. Ja očekujem da će Crvena zvezda sigurno bolje da igra i da će imati bolje rezultate, pogotovo na strani", zaključio je Karasi. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Još punija kasa Crvene zvezde

Izvor: B92, 04.Dec.2020, 12:15

Crvena zvezda je ispunila cilj, plasirala se u šesnaestinu finala Lige Evrope, što je pre svega veliki rezultat sa rezultatske, a onda i sa finansijske strane...Taj momenat novca nikako nije zanemarljiv, pogotovo u situaciji u kojoj je klub iz Ljutice Bogdana...Svaka pobeda u grupnoj fazi Lige Evrope...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.