Mihajlović ne zaboravlja delije: Zapevao Đurđevdan na italijanskoj televiziji!

Izvor: Blic, 27.Mar.2015, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović ne zaboravlja "delije": Zapevao "Đurđevdan" na italijanskoj televiziji!

U vreme kada je Crvena zvezda pokoravala Evropu, među navijačima beogradskih crveno-belih neke stvari su bile neprikosnovene: najbolju levicu imao je "Barbika", kako je tada, zbog kose, bio nadimak Siniše Mihajlovića, najbolji dribling u trku imao je Dejo, uvek na pravom mestu bio je Pančev, sa loptom se najbolje družio Robi, Mile i Ilija su bili neprelazni u odbrani, a "Đurđevdan" je bio pesma nad pesmama. Ni 24 godine kasnije Mihajlović je ne zaboravlja.

Gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na italijanskoj TV kući "Skaj", sadašnji trener Sampdorije a bivše Zvezdino levo krilo, odabrao je upravo "Đurđevdan" za pesmu koju će predstaviti i tamošnjoj javnosti.

"Znate, mi u Srbiji, svaka porodica zapravo, ima svog svetitelja-zaštitnika. Moj je, recimo, Sveti Nikola. Đurđevdan je, sa druge strane, slava koju slave gotovo svi Romi. A kako su "ciganima" sebe zvali i navijači Zvezde, i njima je ova pesma bila jedna od omiljenih. Proslavio ju je, naročito, Goran Bregović sa Bijelim dugmetom", rekao je Mihajlović i - zapevao.

Ovako:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VIDEO: Miha zapevao "Đurđevdan", publika oduševljena!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Mar.2015

Jedini trofej Lige šampiona (tada Kup šampiona) od srpskih klubova podigla je Crvena zvezda, davne 1991. godine. Neke stvari koje se vezuju za generaciju Mihajlović, Pančev, Prosinečki.. jednostavno se ne zaboravljaju...Popularna "Barbika" kako su pre 24 godine, zbog frizure, zvali Sinišu Mihajlovića,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.