Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 11:54

Midtjiland koristi derbi Kopenhagena da se osami na vrhu Superlige

Aktuelni šampion Danske Brondbi dočekaće najvećeg rivala u nedelju od 14 časova, u derbiju 13. kola, dok će protivnik Crvene zvezde u Ligi Evrope igrati sa Sonderjiskom od 18.00

Dok se dvojica svađaju, treći koristi… Tome se barem nada Midtjiland. Rival Crvene zvezde u Ligi Evrope sa velikom pažnjom će pratiti gradski derbi između >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Brondbija i Kopenhagena, koji je na programu u nedelju od 14 časova, pošto bi u slučaju kiksa gostujućeg tima on imao priliku da se eventualnom pobedom nad Sonderjiskom četiri sata kasnije odvoji na vrhu tabele.

U derbiju Kopenhagena je teško prognozirati favorita. Brondbi je aktuelni šampion, ali loše igra ove sezone, dok su Lavovi u padu forme. Posle 12 kola Brondbi je tek šesti na tabeli i ima 10 bodova manje od drugoplasiranog Kopenhagena. Do mesta koje vodi u plej-of probio se tako što je osvojio sedam bodova u poslednja tri meča.

14.00: (3,25) Brondbi (3,30) Kopenhagen (2,25)

Ipak, na derbi dolazi posle ozbiljnog udarca koji je pretrpeo u Ligi Evrope prošlog četvrtka. U Glazgovu je izgubio rutinski od Rendžersa, sa 2:0, a domaćin je sav posao završio već u uvodnih pola sata, posle čega je mirno priveo meč kraju.

Posle tog poraza Brondbi je ostao bez šanse da se domogne prvog mesta u grupi, pošto posle tri kola ima samo jedan poen i još nije dao gol. Biće mu teško i da dođe do druge pozicije, verovatnije je da će sa Rendžersom na svom terenu da se bori za mesto u Ligi konferencije. Ipak, do tada ima još desetak dana, prvo mora da razmišlja o prvenstvenom derbiju.

Nije ni u centralnom delu Kopenhagena sjajna atmosfera, baš kao ni u zapadnom predgrađu Vestegnenu. Kopenhagen je takođe poražen u četvrtak u Evropi, u Ligi konferencija je na svom terenu izgubio od PAOK-a sa 2:1. To je bio njegov treću uzastopni meč na kojem nije trijumfovao, posle dva prvenstvena remija, protiv Viborga i Sonderjiska sa po 1:1.

--------------------------------------------------

Do 13.30 možeš da se uključiš u trku za 100.000 dinara

--------------------------------------------------

Posle tog meča mnogo se u lokalnim medijima pisalo o južnoafričkom krilču Luteru Singu. Ovaj 24-godišnjak je stigao letos u redove Lavova iz Brage za 1.400.000 evra, ali još nije opravdao ni mrvu tog obeštećenja. Uglavnom je na klupi, sa nje je i ušao u igru protiv Grka u 46. minutu, ali je potom promenjen u 84. minutu. To samo govori o tome koliko je bio loš.

Priča se i o njegovoj nedisciplini. Sing je još u Portugaliji imao problema sa zakonom, pošto je uhvaćen na jednoj tzv. „Kovid žurci“, u vreme kada zbog pandemije nije bio dozvoljen takav vid okupljanja. Njegov drug i saigrač Žoao Pedro je uhapšen, jer mu je to bio drugi prestup tog tipa, dok se Sing provukao sa novčanom kaznom. Ubrzo je Braga rešila da proda Afrikanca, a Kopenhagen je najjače „zagrizao“. Od dolaska je proveo na terenu svega 129 minuta, bez ikakvog konkretnog učinka.

Problem po stratega Kopenhagena Džesa Torupa je taj što će Sing ponovo da mu bude jedna od uzdanica sa klupe, jer je rotacija dosta smanjena usled povreda. Karlos Zeka i Rasmus Falk će duže vreme na bolovanje, a Kamil Vilček, Viktor Kristijansen i Jens Stage su blaže povređeni, ali nisu dovoljno spremni za derbi. Kamil Grabara je dobio crveni karton protiv PAOK-a, ali suspenzija se odnosi samo na međunarodne utakmice, tako da će on igrati protiv Brondbija.

Današnji meč biće 96. superligaški između velikih rivala iz danske prestonice. Kopenhagen je znatno uspešniji, sa 47 pobeda i 27 poraza, dok je 21 meč završen nerešenim rezultatom.

18.00: (1,30) Midtjiland (5,20) Sonderjisk (11,0)

Lider Superlige Midtjiland vezao je dve utakmice bez pobede. U prošlom, kolu je odigrao sa Nordsjilandom 2:2, a zatim u četvrtak 1:1 sa Crvenom zvezdom. Protiv Nordsjilanda je Žunior Brumado požuteo, pa je zaradio suspenziju i neće igrati u nedelju protiv Sonderjiska.

Biće ovo drugi ovosezonski susret ta dva tima, a zanimljivo da je na prvom Brumado pocrveneo. Tada je dao gol u 4. minutu, a zatim pocrveneo u 30. Uprkos tome što su imali igrača manje, Vukovi su postigli još jedan pogodak (Lind) i trijumfovali sa 2:0. Tako su se osvetili Sonderjisku za eliminaciju iz polufinala Kupa Danske u aprilu.

Pored kopenhagenskog, u nedelju će se odigrati i derbi Istočnog Jutlanda. Od 16 časova će se sastati veliki rivali, Randers i Orhus. Gostujući tim je u sjajnoj formi, trijumfovao je na pet od poslednjih šest mečeva i u tom periodu je izgubio samo od Midtjilanda (4:0). S druge strane, Randers je remizirao tri puta u poslednja četiri susreta, a svoju mrežu nije sačuvao nijednom od 8. avgusta, odnosno na 14 vezanih utakmica je primio barem po gol.

Randers je i umorniji od rivala, pošto je u četvrtak igrao u Ligi konferencije sa Jablonecom u Češkoj. Taj susret je završen 2:2.

DANSKA 1 – 13. KOLO

Subota

Vejle – Nordsjiland 2:0 (2:0)

/Kulibali 24, Ponse 33/

Nedelja

14.00: (3,25) Brondbi (3,30) Kopenhagen (2,25)

14.00: (2,15) Silkeborg (3,45) Odense (3,35)

16.00: (2,30) Randers (3,20) Orhus (3,25)

18.00: (1,30) Midtjiland (5,20) Sonderjisk (11,0)

Ponedeljak

19.00: (1,92) Olborg (3,50) Viborg (4,10)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.